Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on 4th March :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Expected Science Questions - 01 (LDC/LP/UP Spl)

Releted Posts With this Label

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS
-----------------
1. ഹരിതവിപ്ലവത്തിന്റെ പിതാവ്
Answer :- നോർമൻ ബൊർലോഗ്

2. ഹരിതകമുള്ള ജന്തു ഏതാണ്?

Answer :- യൂഗ്ളീന

3. ഹാൻസൺസ് രോഗം അറിയപ്പെടുന്ന പേര്?
Answer :- കുഷ്ഠം

4. ഹണ്ടിങ്സൺ രോഗം ബാധിക്കുന്നത് ശരീരത്തിലെ ഏത് ഭാഗത്താണ്?
Answer :- മസ്തിഷ്‌കം

5. ഹീമറ്റൂറിയ എന്നാലെന്ത്?
Answer :- മൂത്രത്തിൽ രക്തം കാണപ്പെടുന്ന അവസ്ഥ

6. ഹരിതവിപ്ലവത്തിൻറെ ഫലമായി ഏറ്റവും കൂടുതൽ വിളഞ്ഞ ധാന്യം?
Answer :- ഗോതമ്പ്

7. ഹരിതകത്തിൽ അടങ്ങിയിരിക്കുന്ന ലോഹം?
Answer :- മഗ്നീഷ്യം

8. ബാഷ്പീകരണ ലീനതാപം ഏറ്റവും കൂടിയ ദ്രാവകം?
Answer :- ജലം

9. ബുള്ളറ്റ് പ്രൂഫ് വസ്ത്രങ്ങൾ നിർമിക്കുന്നതിന് ഉപയോഗിക്കുന്ന വസ്തു?
Answer :- കേവ്ലാർ

10. ഉള്ളിയുടെ ഭക്ഷ്യയോഗ്യമായ ഭാഗം?
Answer :- കണ്ഠം

11. പുഷ്പങ്ങളുടെ റാണി എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?
Answer :- റോസ്

12. ജീൻ എന്ന വാക്കിൻറെ ഉപജ്ഞാതാവ്?

Answer :- വില്യം ജൊഹാൻസൺ

13. സൂര്യൻറെ താപനില അളക്കുന്ന ഉപകരണം?
Answer :- പൈറോഹീലിയോ മീറ്റർ

14. ഹൈടെക് സിറ്റി എന്ന അപരനാമത്തിൽ അറിയപ്പെടുന്ന ഇന്ത്യൻ നഗരം?
Answer :- ഹൈദരാബാദ്

15. റോബോട്ടിക്സിൻറെ പിതാവ് എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?
Answer :- ജോ എംഗിൽബെർജർ

16. ഭക്ഷണമായി ഉപയോഗിക്കുന്ന ഒരു ആസിഡ്?

Answer :- അസെറ്റിക് ആസിഡ്

17. ഹീമോഫീലിയയുടെ പ്രധാന ലക്ഷണം?
Answer :- രക്തം കട്ട പിടിക്കാതിരിക്കാൻ

18. ഹീമോഗ്ലോബിനിലുള്ള ലോഹം?
Answer :- ഇരുമ്പ്

19. ഹൃദയത്തിന് നാല് അറകളുള്ള ഒരേയൊരു ഉരഗം?
Answer :- മുതല

20. ഹൃദയവാൽവുകൾക്ക് തകരാറുണ്ടാക്കുന്ന രോഗം?
Answer :- വാതപ്പനി
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia