WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.
Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details
Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details
Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details ||

Kerala PSC Current Affairs 24 November 2016

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like and etc.......

1. Which Indian journalist has been conferred with the International Press Freedom Award.
Answer :- Malini Subramaniam [ For her reporting from Naxal-infested Bastar area]

2. Prasar Bharati formed in?
Answer :- 1997

3. 50th Tiger Reserve in India
Answer :-Kamlang, Arunachal Pradesh

4. First Women president of New Zealand Cricket Board?
Answer :- Debbie Hockley

5. Infosys Science Foundation Infosys Prize 2016 in the field of Engineering and Computer Science won by?
Answer :- Prof. V. Kumaran [Other Fields :- Humanities :- Prof. Sunil Amrith; Life Sciences :- Dr. Gagandeep Kang ; Mathematical Sciences :- Prof. Akshay Venkatesh; Physical Sciences :- Dr. Anil Bhardwaj; Social Sciences :- Prof. Kaivan Munshi

6. സ്വതന്ത്ര ഇന്ത്യയിൽ മുഖ്യമന്ത്രിയുടെ സുരക്ഷാ ചുമതലയ്ക്ക് നിയോഗിക്കപ്പെട്ട ആദ്യ വനിതാ IPS ഓഫീസർ?
Answer :- സുഭാഷിണി ശങ്കരൻ [ആസാം]

7. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ Payment Bank പ്രവർത്തനം ആരംഭിച്ച സംസ്ഥാനം?
Answer :- രാജസ്ഥാൻ

8. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യത്തെ Payment Bank ന് തുടക്കം കുറിച്ച ടെലികോം കമ്പനി?
Answer :- Airtel

9. ഐക്യരാഷ്ട്ര സഭയിലേക്കുള്ള അമേരിക്കയുടെ അംബാസിഡർ ആയി നിയമിതയാകുന്ന ഇന്ത്യൻ വംശജ?
Answer :- നിക്കി ഹാലി

10. Japan and South Korea signed a controversial agreement to share defence intelligence on which country?
Answer :- North Koera

11.India’s rank in the 2016 Information Society Report that was released by UN International Telecommunication Union is in which position?
Answer :- 138 [Top :- Republic of Koera and Lowerst rank (175) :- Niger]

12. India's First e-assembly Constituency?
Answer :- Palampur Assembly Constituency in Kangra district of Himachal Pradesh

13. The country that will chair the 2017 Energy Club of Shanghai Cooperation Organization?
Answer :- Turkey
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top