Kerala PSC KERALA PSC LDC Examination 2017 Syllabus Published on 28th March :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Current Affairs 21 November 2016

Releted Posts With this Label

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like and etc.......

1. World Television Day was observed on
Answer :- 21st November

2. Who was conferred with the 2016 Mother Teresa International Award?
Answer :- Faraaz Ayaaz Hossain

3. India’s rank in the Climate Change Performance Index (CCPI) 2017 is
Answer :- 20

4. New Chief Executive Officer (CEO) of Times Global Partners ?
Answer :- Rishi Jaitly

5. Who was conferred with 2016 Sumitra Charat Ram Award for lifetime achievement in the field of Indian classical music?
Answer :- Pt Hari Prasad Chourasia

6. Which Company named as the 2016 Digital Innovator of the Year by GE Digital?
Answer :- Tata Consultancy Services

7. Train that derailed near Kanpur recently due to rail fracture?
Answer :- Indore-Patna Express

8. Which Country chosen as the Vice Chair of Kimberly Process Certificate Scheme (KPCS) 2018?
Answer :- India

9. Which country has launched world’s longest super-secure quantum communication line?
Answer :- China [It connecting Hefei, capital of Anhui province to Shanghai, the country’s financial hub]

10. ഇന്ത്യ തദ്ദേശീയമായി നിര്‍മ്മിച്ച ഏറ്റവും വലിയ യുദ്ധക്കപ്പലായ ഐ.എന്‍.എസ് ചെന്നൈ ആരാണ് കമ്മീഷൻ ചെയ്തത്?
Answer :-   പ്രതിരോധ മന്ത്രി മനോഹര്‍ പരീക്കർ [മുംബൈ നേവല്‍ ഡോക്ക്‌യാഡില്‍. മുംബൈയിലെ മാസഗോണ്‍ ഡോക്കിലാണ് യുദ്ധക്കപ്പല്‍ നിര്‍മിച്ചത്. കൊല്‍ക്കത്ത ക്ലാസ് യുദ്ധക്കപ്പലായ ചെന്നൈയ്ക്ക് 7500 ടണ്ണാണു ഭാരം. 40 ഓഫിസര്‍മാരെയും 330 സൈനികരെയും വഹിക്കാവുന്ന കപ്പലിന് 25 ദിവസം നിര്‍ത്താതെ യാത്ര ചെയ്യാനാകും. മണിക്കൂറില്‍ 55 കിലോമീറ്റര്‍ വേഗത്തില്‍ സഞ്ചരിക്കാന്‍ സാധിക്കുന്ന കപ്പലാണിത്. പടിഞ്ഞാറന്‍ നേവല്‍ കമാന്‍ഡിന്റെ കീഴിലാകും ഇനി ചെന്നൈയുടെ ദൗത്യങ്ങള്‍. കൊല്‍ക്കത്ത ക്ലാസിലെ മൂന്നാമത്തെ കപ്പലായ ഇതിനു നാലായിരം കോടി രൂപയിലേറെയാണ് നിര്‍മാണച്ചെലവ്.]
11. 21 ആമത് കേരള രാജ്യാന്തര ചലച്ചിത്രോത്സവത്തിൻറെ Life Time Achievement പുരസ്‌കാരത്തിന് അർഹനായത് ആരാണ്?
Answer :- ജിറി മെൻസെൽ [ ചെക്കോസ്ലോവാക്യൻ സംവിധായകൻ]

12. ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും നീളം കൂടിയ Express High Way ?
Answer :- ആഗ്ര-ലക്നൗ എക്സ്പ്രസ്സ് ഹൈവേ

13. ആഗ്ര-ലക്നൗ എക്സ്പ്രസ്സ് ഹൈവേയുടെ നീളം എത്രയാണ്?
Answer :- 302 കിലോമീറ്റർ

14. ആഗ്ര-ലക്നൗ എക്സ്പ്രസ്സ് ഹൈവേ  ഏത് സംസ്ഥാനത്താണ്?
Answer :- ഉത്തർപ്രദേശ്

15. ഡോ.നാഗേന്ദ്രസിങ് സ്മാരക രാജ്യാന്തര സമാധാന സമ്മാനം ലഭിച്ചത് ആർക്കാണ്?
Answer :- ശ്രീ ശ്രീ രവിശങ്കർ 
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia