Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Kerala PSC Current Affairs 20 November 2016

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like and etc.......

1. സംസ്ഥാന സാക്ഷരതാ മിഷൻറെയും കേരള ജയിൽ വകുപ്പിൻറെയും നേതൃത്വത്തിൽ നിരക്ഷരതയില്ലാത്ത ജയിൽ എന്ന ലക്ഷ്യത്തോടെ ആരംഭിച്ച പദ്ധതി?
Answer :- ജയിൽ ജ്യോതി

2. ബഹിരാകാശത്ത് എത്തുന്ന ഏറ്റവും പ്രായം കൂടിയ വനിത എന്ന നേട്ടം ഈയിടെ കൈവരിച്ചത്?
Answer :- പെഗ്ഗി വിറ്റ്സൺ [നാസ]

3. 2019 Special Olympics host city
Answer :- Abu Dhabi

4. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ Photographic Art Center നിലവിൽ വരുന്ന സ്ഥലം?
Answer :- ഗുരുഗ്രാം

5. ഗുരുഗ്രാം എന്ന സ്ഥലം ഏത് സംസ്ഥാനത്താണ് ?
Answer :- ഹരിയാന

6. 2016-ലെ ചൈന ഓപ്പൺ സൂപ്പർ സീരിസ് ബാഡ്മിന്റൺ വനിതാ വിഭാഗം ജേതാവ് ആരാണ്?
Answer :- പി.വി.സിന്ധു [ ചൈനയുടെ സൺ യുവിനെയാണ് ഫൈനലിൽ പരാജയപ്പെടുത്തിയത്.സ്‌കോർ 21-11, 17-21, 21-11. പി.വി സിന്ധുവിന്റെ ആദ്യ സൂപ്പർ സീരീസ് കിരീട നേട്ടമാണിത്]

7. കേരളത്തിൽ മദ്യം, മയക്കുമരുന്ന് ഉൾപ്പെടെയുള്ള ലഹരി വസ്തുക്കളുടെ ദുരുപയോഗം തടയാൻ ഏക്സൈസ് വകുപ്പ് പൊതുജന പങ്കാളിത്തത്തോടെ നടപ്പാക്കുന്ന സമഗ്ര ബോധവത്കരണ പദ്ധതി ഏതാണ്?
Answer :- വിമുക്ത ലഹരി വർജ്ജന മിഷൻ

8. വിമുക്ത ലഹരി വർജ്ജന മിഷൻ ബ്രാൻഡ് അംബാസിഡർ ആരാണ്?
Answer :- സച്ചിൻ തെണ്ടുൽക്കർ

9. US National Security Adviser?
Answer :- Lt Gen(rtd) Michael Flynn

10. New Head of Central Intelligence Agency (CIA) ?
Answer :- Mike Pompeo

11. UP 100 Services is an ambitious project related with which state?
Answer :- Uttar Pradesh

12. Who performed world’s first artificial heart transplant, passed away recently
Answer :- Denton Cooley

13.Which film has been awarded the Best Film Award at the 22nd Kolkata International Film Festival.
Answer :- Another Time [Iranian film-maker Nahid Hasanzadeh’s first film]

14.The IMF has approved a loan of ......... million dollar to Sri Lanka under its programme to aid the government’s reform programme which aims to promote inclusive growth.
Answer :- USD 162 million

15. The world’s first Genetic Garden of Halophytes (naturally occurring salt-tolerant plants) was inaugurated at
Answer :- Vedaranyam, Tamil Nadu.
1. Universal Children’s Day was observed on
Answer :- 20th November
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top