Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Current Affairs 16 November 2016

Releted Posts With this Label

Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like and etc.......
1. Which US non-profit foundation has partnered with India’s largest educational NGO Pratham to promote girls education in underserved communities across five states in India.
Answer :- WHEELS Global Foundation (WGF)

2. An Indian-origin Sikh, who became UK’s first-ever ethnic minority judge and the first to sit on the English Bench wearing a turban instead of a horse-hair wig, died recently ?
Answer :- Mota Singh

3. Joint Military Training exercise ‘Hand in Hand 2016’ is between India and which country?
Answer :- India-China [This exercise will be held from 15 to 27 November in Pune.]
4. According to the Resonance Consultancy’s 2017 global Place Equity Index, Which city has topped the World’s Best City Brands list?
Answer :- London

5. Who won the National Women Premier Chess Championship title?
Answer :- Padmini Rout [She defeated her PSPB teammate Eesha Karavade to win her third consecutive National Women Premier Chess Championship title]

6. The International Day for Tolerance is observed globally on ?
Answer :- 16 November

7. Which Indian state became the first state in the country to adopt the Fly Ash Utilization Policy.
Answer :- Maharashtra

8. lലോക കിക് ബോക്സിങ് ചമ്പ്യാൻഷിപ്പിൽ സബ് ജൂനിയർ വിഭാഗത്തിൽ സ്വർണം നേടുന്ന ആദ്യ ഇന്ത്യൻ താരം?
Answer :- തജാമുൾ ഇസ്ലാം [ജമ്മു കശ്മീർ]

9. കാർഷികാവശ്യങ്ങൾക്കായി കേന്ദ്രസർക്കാർ സഹായത്തോടെ വിതരണം ചെയ്യുന്ന രാസവളങ്ങൾ ഉപഭോക്താക്കൾക്ക് ഓൺലൈൻ വഴി ലഭ്യമാക്കുന്ന കേരളത്തിലെ ആദ്യ ജില്ല ?
Answer :- കണ്ണൂർ
10.RBI in November 2016 constituted an eight-member task force to re-calibrate all ATMs functioning in India. Who of the following was appointed as the chairman of the task force?
Answer :- SS Mundra

11. ഏത് സംസ്ഥാന സർക്കാരാണ് അസാധുവാക്കിയ 500,1000 നോട്ടുകൾ ഉപയോഗിച്ച് ഭൂമി ക്രയവിക്രയം രജിസ്‌ട്രേഷൻ  നടത്താൻ അനുമതി നൽകിയത്?
Answer :- ഉത്തർപ്രദേശ്

12. Which city hosting the 2016 World Internet Conference?
Answer :- Wuzhen, China

13.  തുർക്കി സ്വദേശികളായ 100 ഓളം ടീച്ചർമാരോട് രാജ്യം വിട്ടുപോകാൻ നിർദേശിച്ച രാജ്യം
Answer :- പാകിസ്ഥാൻ
14. Winner of 2016 UNESCO-Madanjeet Sing Prize?
Answer :- Federal Research and Methodological Center for Tolerance Psychology and Education

15. The city in which the country's first LNG fuelled bus was launched by the Minister of Petroleum & Natural Gas, Shri Dharmendra Pradhan (It is a joint effort of Petronet LNG Limited (PLL), Indian Oil Corporation Ltd and Tata Motors Ltd)?
Answer :- Thiruvananthapuram
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia