Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Renaissance in Kerala Previous Year Questions - 2

Renaissance in Kerala Previous Questions | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
-------------------------
1. 'Organize and Strengthen, Educate and Enlighen' are the words of:
A] Kumaranashan
B] Pandit Karuppan
C] Sree Narayana Guru
D] Dr.Palpu
HSA Natural Science Previous Question 2014
Answer :- Sree Narayana Guru

2. Who started the publication of a journal called 'Abhinava Keralaa'?
A] Thycaud Ayya
B] Vagbhatananda
C] Kumaranashan
D] Ayyankali
HSA Natural Science Previous Question 2014
Answer :- Vagbhatananda

3. Who was known as the 'Saint without Safforn'?
A] Thycaud Ayya
B] Ayya Vaikundar
C] Chattambi Swamikal
D] Sahodaran Ayyappan
HSA Natural Science Previous Question 2014
Answer :- Chattambi Swamikal

4. Who is the author of Christhumatha Nirupanam?
A] K.V.Simon
B] Samuel Mateer
C] Chattambi Swamikal
D] Poykayil Yohannan
Overseer/Draftsman Previous Question 2016
Answer :- Chattambi Swamikal

5. Which of the following Kerala leader is called 'Delhi Gandhi'?
A] Vakkom Abdul Khader Maulavi
B] K.Kelappan
C] V.K.Krishna Menon
D] Neyyattinkara Krishnan Nair
Overseer/Draftsman Previous Question 2016
Answer :- Neyyattinkara Krishnan Nair

6. Who was the founder editor of the Magazine 'Yukthivadi'?
A] Sahodaran Ayyappan
B] Ayyankali
C] Dr.Palpu
D] Pandit K.P.Karuppan
HSA Natural Science 2014
Answer :- Sahodaran Ayyappan

7. 'Visakhavijayam' is the work of ?
A] Kodungalloor Kunjikuttan Thampuran
B] Kerala Varma Valiyakoyi Thampuran
C] Kumaran Asan
D] Ulloor S Parameswara Iyar
HSA Natural Science 2014
Answer :- Kerala Varma Valiyakoyi Thampuran

8. 'Jeevitha Samaram' is the autobiography of?
A] T.K.Madavan
B] C.Kesavan
C] K.P.Keshava Menon
D] K.Kelappan
HSA Natural Science 2014
Answer :- C.Kesavan

9. Name the leader of Samyuktha Rasthreeya Sabha Agitation?
A] K.Kelappan

B] N.V.Joseph
C] Vakkom Abdul Khadar Moulavi
D] T.K.Madhavan
HSA Natural Science 2014
Answer :- N.V.Joseph

10. 'Rajyasamacharam' the first newspaper n Malayalam was published from
A] Kottayam
B] Nagarcoil
C] Thalassery
D] Attingal
HSA Natural Science 2014
Answer :- Thalassery
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top