Navigation

Kerala PSC Current Affairs 23 October 2016

Current Affairs October 2016,Current Affairs October ,PSC Current Affairs October 2016,Current affairs Quiz October 2016 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2016 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams
Keralapschelper.com brings for its reader daily updated quizzes that cover the topics like and etc.......

1.  FIFA Under-17 Women's World Cup winner?
Answer :- North Korea [Defeating Japan on penalities]

2. Which dam in india is awarded by World Bank for 'World Bank's Award of Excellence for best utilisation of funds'?
Answer :- Almatti dam, Karnataka

3. First women climber who died recently?
Answer :- Junko Tabei

4. Kaushal Mahotsava was conducted in which city?

Answer :- Varanasi

5. Which cloud service firm that will be acquired by Wipro Ltd?
Answer :- Appirio

6. The United Nations appointed which comic book character as its new Honorary Ambassador for the Empowerment of Women and Girls?
Answer :- Wonder Women


7. Which Stadium confirmed as Undder-17 FIFA World Cup venue ?
Answer :- Navi Mumbai

8. ചൊവ്വയുടെ ഉപരിതലത്തിൽ വച്ച് തകർന്ന യൂറോപ്യൻ ബഹിരാകാശ ഏജൻസിയുടെ ചൊവ്വ പര്യവേഷണ പേടകം?
Answer :- എക്സോമാർസ് ഷിയാപെരേലി

9. നിയമസഭയുടെ അംഗീകാരം കൂടാതെ രൂപീകരിച്ചു എന്ന് ചൂണ്ടിക്കാണിച്ചുകൊണ്ടു  ഒബിസി കമ്മീഷനെ പിരിച്ചുവിട്ട ഹൈക്കോടതി?
Answer :- രാജസ്ഥാൻ ഹൈക്കോടതി

10. യാത്രക്കാർക്ക് ലഭ്യമാകുന്ന മികവുറ്റ സേവനങ്ങളുടെ അടിസ്ഥാനത്തിൽ ഇന്ത്യൻ റെയിൽവേ 'ഹാപ്പിനസ് ജംഗ്‌ഷൻ' പദവി നൽകിയ ആദ്യ റെയിൽവേ സ്റ്റേഷൻ ?
Answer :- സോൺപൂർ, ബിഹാർ 

Share

Mashhari

Post A Comment:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412