Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 463

Kerala PSC LDC Examination Expected Questions | Kerala PSC LDC Questions | PSC LDC Questions | Kerala PSC LDC Questions and Answers in Malayalam | Kerala PSC LDC Questions in Malayalam | PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
--------------------------------
Keralapschelper.com is presenting a General Knowledge Questions with answers on Indian Economy. In this set we included only those kinds of questions which are asked by Kerala Public Service Commission in the exams like Lower Division Clerk and Last Grade and other PSC Examination.
2141. WINDOWS is a:
(a) Opeating system
(b) Hardware
(c) Virus
(d) None of these
Answer :- Opeating system
2142. The velosity of wind is measured by:
(a)Altimeter
(b) Windwane
(c) Audiometer
(d) Animometer
Answer :- Animometer
2143. The year of the battle of Waterloo in which Napoleon was defeated and exiled:
(a) 1821
(b) 1812
(c) 1815
(d) 1825
Answer :- 1815
2144. In which sport a trophy is named after former India’s Foreign Secretary, Sir Mortimer Durand ?
(a) Football
(b) Cricket
(c) Chess
(d) Hockey
Answer :- Football
2145. The first Indian woman athlete to reach the finals of Olympics:
(a) Shyni Wilson
(b) PT Usha
(c) Mary D’souza
(d) Neelima Ghosh
Answer :- PT Usha
2146. Sister Nivetita (Margaret Noble) was the disciple of:
(a) Aurobindo Ghosh
(b) Gandhiji
(c) Vivekananda
(d) None of these
Answer :- Vivekananda
2147. The nationality of Marco Polo:
(a) Portugal
(b) Italy
(c) France
(d) England
Answer :- Italy
2148. The first European to sail round Cape of Good Hope:
(a) Vasco da Gama
(b) Cabral
(c) James Cook
(d) Bartholomew Diaz
Answer :- Bartholomew Diaz
2149. The greatest ruler of the Vijayanagar empire:
(a) Harihara
(b) Bukka
(c) Devaraya
(d) Krishanadeva Raya
Answer :- Krishanadeva Raya
2150.“ England is a nation of shop keepers.” this comment was made by:
(a) Napoleon
(b) Hitler
(c) Mussolini
(d) Louis XIV
Answer :- Napoleon
2151. National Tourism Day:
(a) September 27
(b) September 26
(c) January 25
(d) January 26
Answer :- January 25
2152. The first Indian to become the chairman of the Human Rights Committee of UNO:
(a) I.K.Gujral
(b) Shashi Tarur
(c) K.N.Dixit
(d) P.N.Bhagavati
Answer :-  P.N.Bhagavati
2153.The headquarters of Amnesty International (AI):
(a) London
(b) Geneva
(c) Brussels
(d) Gland
Answer :- London
2154. Dronacharya Award is related to:
(a)Journalism
(b) Science
(c) Sports
(d) Cinema
Answer :- Sports
2155. Which is known as ‘Alternative Nobel’?
(a) Wolf Prize
(b) Lasker Award
(c) Right Livelihood Award
(d) Oscar
Answer :- Right Livelihood Award
2156. Which traditional art form is related to Pulluvar?
(a) Sarpam Thullal
(b) Ottal Thullal
(c) Arjuna Nrityam
(d) Padayani
Answer :- Sarpam Thullal
2157. The first European fort in India was built at
(a) Thalassery
(b) Kochi
(c) Kannur
(d) Palakkad
Answer :- Kochi
2158. Hill station in Thiruvananthapuram district:
(a) Peerumedu
(b) Ponmudi
(c) Charalkunnu
(d) Jadayupara
Answer :- Ponmudi
2159. Who led ‘Pattini Jadha’ or Starvation March?
(a) EMS
(b) K Kelappan
(c) P Krishana Pillai
(d) AK Gopalan
Answer :- AK Gopalan
2160. The first state in India where the Article 356 of the Constitution was invoked is Kerala. It was on:
(a) 1959 April 16
(b) 1959 June 12
(c) 1959 July 31
(d) None of these
Answer :- 1959 July 31 
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top