Navigation

Kerala PSC Current Affairs Recap of the Month : August 2016

Current Affairs August 2016,Current Affairs August ,PSC Current Affairs August 2016,Current affairs Quiz August 2016 , PSC Current Affairs ,UPSC Current Affairs,bank exam Current Affairs,IBPS Current Affairs,RRB Current Affairs,Current Affairs 2016 for All Competitive Exams,Current Affairs for SSC,Current Affairs for UPSC , Current Affairs for Civil Services ,Current Affairs for IBPS , Current Affairs for SBI , Current Affairs for Bank PO , Current Affairs for RRB Exams
Keralapschelper.com brings for its reader Monthly updated quizzes that cover the topics like India, Kerala, World,Appointment, Sports, Economics, Business and Science and Technology etc.......

1. Which country topped the Human Capital Index (HCI) which is a measure of countries capability to nutre, develop and deploy talent for economic growth?
Answer :- Finland

2. Who is the official sponsor of Indian contingent to Rio Olympics 2016?
Answer :- Amul
3. Dr.R.C.Dhere winner of Sahitya Academy (1987) who died recently wrote in which language?
Answer :- Marathi

4. Who won the 2016 Womens hockey Champions trophy?
Answer :- Argentina

5. Rodrigo Duterte was recently swirn in as the President of?
Answer :- Philipines

6. Which District in Assam became the first Island District of the country?
Answer :- Majuli

7. Who has been appointed as the First Chief Officer of National Investment and Infrastructure Fund (NIIF)?
Answer :- Sujoy Bose

8. Who won the Golden Boot award in 2016 Copa America Football tournament?
Answer :- Eduardo Vargas

9. Where has India's first commercial court and commercial disputes resolution center been set up?
Answer :- Raipur
10. India launched the Medium surface to Air Missile Barak 8 which has been built in colloboration with which country?
Answer :- Israel
Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment: