Kerala PSC LDC Ranked List 2018Click Here

Kerala PSC Current Affairs Questions Malayalam August 2016 - 1



PSC Malayalam Questions and Answers | Kerala PSC Malayalam Questions and Answers | KPSC Malayalam Questions and Answers | Malayalam GK Questions for PSC Exam | Malayalam Expected Questions for PSC Exam | Malayalam GK Questions for Kerala PSC Exam | Malayalam Expected Questions for Kerala PSC Exam | LDC Malayalam Questions | LGS Malayalam Questions | Last Grade Servent Malayalam Questions | Lower Division Clerk Malayalam Questions | PSC Last Grade Servent Malayalam Questions | PSC Lower Division Clerk Malayalam Questions | Kerala PSC Last Grade Servent Malayalam Questions | Kerala PSC Lower Division Clerk Malayalam Questions |
-------------------------
1. സുകുമാർ അഴിക്കോട് അനുസ്മരണ പുരസ്കാരം 2016 ലഭിച്ചത്?
Answer :- എം.പി.വിരേന്ദ്രകുമാർ 

2. അലഹബാദ് ഹൈക്കോടതി ചീഫ് ജസ്റ്റിസ് ആയി നിയമിതനായ വ്യക്തി?
Answer :- ജസ്റ്റിസ്.ഡി.ബി.ബോസ്‌ല 

3. ടോക്കിയോ ഗവർണറായ ആദ്യ വനിത ?
Answer :- യുറിക്കോ കോകിയോ 

4. ലോക കബഡി കപ്പ് 2016 അടുത്തിടെ നടന്ന സ്ഥലം?
Answer :- ഇന്ത്യ 

5. അടുത്തിടെ ആദ്യമായി ട്രെയിൻ സർവീസ് ആരംഭിച്ച ഇന്ത്യൻ സംസ്ഥാനം?
Answer :- തൃപുര [Tripura Sundari Express connecting Agarthala and Delhi]

6. പാരച്ചൂട്ടിന്റെ സഹായമില്ലാതെ 25,000 അടി ഉയരത്തിൽ നിന്നും ചാടി റെക്കോർഡ് സ്ഥാപിച്ച വ്യക്തി?
Answer :- ലുക്കെ ഐകിൻസ് [Luke Aikins]

7. Make in India സമ്മേളന വേദിയായ നഗരം?
Answer :- ഭുവനേശ്വർ 

8. 'Do You Know Dr.A.P.J.Abdul Kalam' എന്ന ബുക്ക് ആരാണ് രചിച്ചത്?
Answer :- ഡോ.ഉന്നത്ത് പണ്ഡിറ്റ് [Dr.Unat Pandit]
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
1 Comments for "Kerala PSC Current Affairs Questions Malayalam August 2016 - 1"

Waiting for complete current affairs 2016

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top