Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Assistant Salesman Model Question Paper

1. All colleges will reopen ……. tomorrow.
(a) on (b) at (c) since (d) from
2. …….. year has passed since the tsunami lashed certain coastal areas.
(a) The (b) An (c) A (d) None of these
3. State of well being/pleasant excitement:
(a) Content (b) Euphoria (c) Satisfaction (d) Morose
4. If you listened more carefully, you ……. so many mistakes.
(a) wouldn’t have made (b) won’t make (c) wouldn’t make (d) couldn’t make
5. He is an engineer working ….. Palghat.
(a) at (b) in (c) around (d) on
6. The person who has long experience:
(a) Pioneer (b) Scholar (c) Veteran (d) Boss
7. The passive voice of ‘Did you do it?’:
(a) You were done by it (b) He has done Aby it (c) Was it done by you (d) Were it done by you
8. It was ……. cats and dogs.
(a) rained (b) raining (c) will rain (d) had rain
9. The word ‘Alacrity’ means:
(a) Eagerness (b) Loud (c) Critical (d) Pale
10. The boy cried aloud ……. he saw a snake:
(a) yet (b) and (c) but (d) when
11. He ……. the task entrusted to him.
(a) carried away (b) carried up (c) carried out (d) carried by
12. More men adore the sun rising than the sun ……..
(a) Shining (b) Blazing (c) Darkening (d) Setting
13. Antonym of ‘Reject’:
(a) Agree (b) Accept (c) Embrace (d) Adopt
14. My advice did not …… him at all.
(a) effect (b) affect (c) afflict (d) inflict
15.I asked the boy ………
(a) how old he was (b) how old are you (c) how old he is (d) how old you are
16. He thanked me for what I ……...
(a) have done (b) had done (c) have been doing (d) had been doing
17. Butter is made ……. milk.
(a) of (b) from (c) with (d) by
18. I have known him ……. a long time.
(a) since (b) for (c) by (d) to
19.…… Andamans are a group of islands in …… Bay of Bengal:
(a) The, the (b) The, a (c) An, the (d) The, an
20. The reported speech of : ‘He asked, ‘What is the time?’ is:
(a) He asked what the time was (b) He asked what is the time (c) He asked what the time is (d) He asked what was the time
21.Rajyasamacharam is the first news paper in Malayalam. Its publication was started in:
(a) 1790 (b) 1857 (c) 1847 (d) None of these
22.The person who became Deputy Chief Minister in Kerala two times:
(a) R.Shankar (b) C.H.Muhammad Koya (c) Aukkadar Kutti Naha (d) None of these
23. The number of district panchayats in Kerala:
(a) 999 (b) 140 (c) 14 (d) 152
24. ‘Hand’ is the election symbol of:
(a) CPM (b) BJP (c) Indian National Congress (d) CPI
25. The seat of the Kerala High Court:
(a) Kollam (b) Thiruvananthapuram (c) Kozhikode (d) Ernakulam
26. Malampuzha Dam is in the river system:
(a) Bharatappuzha (b) Periyar (c) Pamba (d) Chaliyar
27. The Dewan of Travancore who introduced public transport service in Travancore:
(a) P.Rajagopalachari (b) Habibullah (c) P.G.N.Unnithan (d) C.P.Ramaswamy Iyer
28. The most famous king of the kingdom of Kochi:
(a) Marthanda Varma (b) Pazhassi Raja (c) Sakthan Thampuran (d) Manavedan
29.The birth place of Thacholi Othenan:
(a) Vadakara (b) Thalassey (c) Kannur (d) Thirunavaya
30.‘Syanandooram’ is the Sanskrit name for:
(a) Kannur (b) Kozhikode (c) Kochi (d) Thiruvananthapuram

31.The Dutch man who shared the first Nobel Prize for Economics with Ragner Frisch of Norway:
(a) Jan Tinbergen (b) Gunnar Myrdal (c) Nicholas Tinbergen (d) Adamsmith
32. The number of principal organs of United Nations after the Trusteeship Council suspended operations in 1994:
(a) 6 (b) 5 (c) 4 (d) 7
33. Birth anniversary of Swami Vivekananda is observed as:
(a) National Youth Day (b) Patriotism Day (c) National Science Day (d) None of these
34.“Let them eat cakes”- Who is related to this statement?
(a) Louis XIV (b) Louis XV (c) Louis XVI (d) Mary Antoinette
35. Who founded the Maurya dynasty?
(a) Asoka (b) Bindudara (c) Chandragupta Maurya (d) Brihadratha
36.The first Indian to go to space:
(a) Kalpana Chawla (b) Ravish Malhotra (c) Rakesh Sharma (d) Sunitha Williams
37.The Portuguese Navigator who led the expedition which completed the first circumnavigation:
(a) Columbus (b) Magellan (c) Cook (d) Cabral
38.King of minerals:
(a) Gold (b) Sulphuric acid (c) Iron (d) Aluminium
39.Benitto Mussolini was known as:
(a) Il Duce (b) Iron Duke (c) Desert Fox (d) Little Corporal
40.Which cave is famous for ‘Trimurti’ statues?
(a) Ajanta (b) Elephanta (c) Ellora (d) Amarnath
41.Madison Square Garden in USA is related to:
(a) Baseball (b) Cricket (c) Boxing (d) Polo
42.The Panama canal was opened in:
(a) 1869 (b) 1914 (c) 1918 (d) 1920
43. The branch of biology related to the study of structure and organisation of living things:
(a) Alchemy (b) Agronomy (c) Anatomy (d) Bionomy
44..The author of ‘Around the World in 80 Days’?
(a) Arthur C Clarke (b) Joules Verne (c) Darwin (d) Richard Rhodes
45.Intensity of sound is measured in:
(a) Curie (b) Volt (c) Watt (d) Decibel
46.Which element has the lowest melting point?
(a) Mercury (b) Hydrogen (c) Carbon (d) Helium
47.Which is known as ‘Chemical Sun’?
(a) Magnisium (b) Francium (c) Gallium (d) Iridium
48 Which of the following plants helps nitrogen fixation?
(a) Beans (b) Wheat (c) Rice (d) Tomoto
49.The term associated with the cultivation of grapes:
(a) Aviculture (b) Viticulture (c) Floriculture (d) Epiculture
50.The clonned wolf:
(a) Victoria (b) Carbon Copy (c) Snu Woolf and Snu Woolfi (d) Dolly
51. Jamnapari is a type of :
(a) Dog (b) Camel (c) Cow (d) Goat
52.Thigh bone is also known as:
(a) Radius (b) Humerus (c) Femur (d) Sternum
53. The nearest planet to Sun:
(a) Venus (b) Earth (c) Mercury (d) Mars
54. What is the rank of Saturn in terms of size among the planets:
(a) First (b) Second (c) Third (d) Fourth
55.The areas between polar circles and poles:
(a) Torrid zone (b) Temperate zone (c) Frigid zone (d) None of these

56. Which is situated between Africa and Europe?
(a) Red Sea (b) Caspean Sea (c) Dead sea (d) Mediterranean sea
57. Australia is the ......... continent:
(a) Flattest (b) windiest (c) highest (d) lowest
58. The parliament of which country has the largest number of members?
(a) Britain (b) India (c) USA (d) China
59. Shqipery is the local name of:
(a) Algeria (b) Armenia (c) Angola (d) Albania
60.The second longest river in India:
(a) Godavari (b) Narmada (c) Krishna (d) Kaveri
61. Mahabalipuram Monuments in Tamil Nadu were built by:
(a) Cholas (b) Cheras (c) Pallavas (d) Pandyas
62. The Dargah of Sufi saint Khwaja Muinuddin Chisti is in:
(a) Ajmer (b) Agra (c) Fatepur Sikri (d) Jaipur
63. Which one of the following is a riverine port?
(a) Kolkata (b) Paradweep (c) Mumbai (d) Visakhapatnam
64.The largest lake in India:
(a) Chilka (b) Sambhar (c) Kolleru (d) Lonar
65. The headquarters of CBI:
(a) Mumbai (b) New Delhi (c) Kolkata (d) Chennai
66.Who is regarded as the father of Indian Classical Music?
(a) Sarangadeva (b) Viswamitra (c) Narada (d) Kanada
67.The Jorhat National Park is in the State of:
(a) Bihar (b) Assam (c) Arunachal Pradesh (d) None of these
68.Chief female deity of Indus people:
(a) Durga (b) Savitri (c) Mother Goddess (d) Shakti
69.The second largest book in ancient Indian literature:
(a) Ramayana (b) Padma Purana (c) Skanda Purana (d) Mahabharat
70.The reign of Sher Shah was between:
(a) 1540-1555 (b) 1540-45 (c) 1540-50 (d) 1540-1556
71.The Persian traveller who visited India in 1443:
(a) Ma Huan (b) Abdur Razaq (c) Sulaiman (d) Ibn Batuta
72.The Governor General who annexed Satara to British India, the first princely state to be annexed to British India under Doctrine of Lapse:
(a) Canning (b) Cornwallis (c) William Bentick (d) Dalhousie
73.Bhagat Singh was a leader from:
(a) Uttar Pradesh (b) Maharashtra (c) Punjab (d) Bihar
74.What was called ‘post dated cheque’ by Gandhiji?
(a) Cabinet Mission (b) Crip’s Mission (c) Govt of India Act, 1935 (d) Quit India movement
75.Who is called the ‘mother of Indian Revolution’?
(a) Sarojini Naidu (b) Annie Besant (c) Madam Bhikaji Cama (d) Aruna Asaf Ali
76.In which year the Congress ministries in the provinces resigned to protest against the war policy of the British Government?
(a) 1937 (b) 1938 (c) 1939 (d) 1940
77.Which of the following part of the Constitution was prepared by Jawaharlal Nehru?
(a) Preamble (b) Fundamental Rights (c) Fundamental Duties (d) Directive Principles
78.Which one of the following communities is specially mentioned in the Constitution?
(a) Scheduled Caste (b) Scheduled Tribe (c) Anglo-Indian (d) All of these
79.The largest princely state at the time of independence:
(a) Travancore (b) Junagarh (c) Hyderabad (d) Rajputana
80.Which of the following offices is held during the pleasure of the President of India?
(a) Vice President (b) Chief Justice of India (c) Governor of a State (d) UPSC Chairman
81.A number exceed its one-fifth by 20. What is the number?
(a) 100 (b) 25 (c) 5 (d) 20
82.Select the pair which is different from others:
(a) Hard work and success (b) Treatment and disease (c) Coward and Fear (d) Extravagent and Bankruptcy
83.Cruelty: Kindness :: Revenge : ?
(a) Punishment (b) Crime (c) Forgiveness (d) Gratitude
84.Choose the odd one: (a) Parrot (b) Pigeon (c) Kiwi (d) Sparrow
85.When there is an increase of 30% in the price of TV sets and decrease of 20% in the number of sets sold , then what is the percentage effect on total sales?
(a) 4% loss (b) 8% loss (c) 4% gain (d) 8% gain
86.7,11,13,17,19,, ———- (a) 18 (b) 21 (c) 23 (d) 27
87.Which one number can replace both question marks 1/?= ?/36
(a) 12 (b) 6 (c) 36 (d) 4
88.Clock is to Day as Calendar is to:
(a) Weekend (b) April (c) Century (d) Year
89.Find the reciprocal of 0.01:
(a) 100 (b) 10 (c) 1/10 (d) 1
90.If TEA is 234, find what would 345 stand for ?
(a) ATE (b) TAP (c) EAR (d) EAT
91.Convert 9/10 into a percent:
(a) 9% (b) 19% (c) 1.9% (d) 90%
92.A for 2, B for 4, and E for 10; then C X D stands for:
(a) 42 (b) 38 (c) 48 (d) 14
93.Two students fought a college election. The winning student got 60% of the total votes and won the election by 144 votes only. What is the total number of votes polled?
(a) 720 (b) 480 (c) 360 (d) 240
94.Individual : Family :: Family : ?
(a) State (b) House (c) Society (d) Nation
95.Select the odd one:
(a) Sparrow (b) Canary (c) Hawk (d) Cod
96. 60% of 37= ?
(a) 20 (b) 21 (c) 22 (d) 22.2
97. Fly : Parrot :: Crawl : ?
(a) Fish (b) Crocodile (c) Frog (d) Sparrow
98. The sum of two numbers is 35 and their difference is 13. Find the greater number:
(a) 23 (b) 24 (c) 20 (d) 25
99. Select the odd one:
(a) Apple (b) Orange (c) Carrot (d) Mango
100. A factory produces 145 cars a week. How many cars will it produces in a year?
(a) 7540 (b) 7450 (c) 7045 (d) 7500
Answers

1(d) 2(c)3(b) 4(c) 5(a)6(c) 7(c) 8(b) 9(a) 10.(d)
11(c) 12(d)13(b)14(b) 15(a)16(b) 17(b) 18(b) 19(a) 20 (a)
21 (c) 22(b) 23 (c) 24 (c) 25(d) 2 6(a) 27(d) 28(c) 29(a) 30(d)
31(a) 32(b) 33(a) 34(d) 35(c)36(c)37(b) 38(a) 39(a) 40(b)
41(c) 42 (b) 43(c) 44 (b) 45(d) 46(d) 47 (a) 48(a) 49(b) 50(c)
51(d) 52(c) 53(c) 54(b) 55(c) 56(d) 57(a) 58(d) 59(d) 60(a)
61(c) 62(a) 63(a) 64(a) 65(b) 66(a) 67(b) 68(c) 69(c) 70(b)
71(b) 72(d) 73(c) 74(b) 75(c) 76(c) 77 (a) 78(d)79(c) 80(c)
81(b) 82(b) 83(c) 84(c) 85(c) 86(c) 87(b)8 8(d) 89(a) 90(c)
91(d) 92(c) 93(a) 94(c) 95(d) 96(d) 97(b) 98(b) 99(c)100(a)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top