Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 458

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS
--------------------------------
Keralapschelper.com brings for its reader Questions related with the topic FACT ABOUT INDIA this include questions like In which year Gandhiji established Sabarmati Ashram, Which place was a factor of conflict during the tripartile struggle are among others.

2061. In which year Gandhiji established Sabarmati Ashram?
Answer :-1917

2062. Gandhiji conducted his first Satyagraha in South Africa to protest against:

Answer :-Asiatic Law Amendment Ordinance Bill

2063. In 1878, some of the followers left the organisation led by Keshav Chandra Sen and formed new organisation named Sadharan Brahma Samaj. Who among the following was the leader of it?
Answer :-Anand Mohan Bose

2064. The Mauryan emperor who gave attention to Municipal administration:
Answer :-Chandragupta Maurya

2065. The Viceroy when Rowlatt Act was passed?
Answer :- Lord Chelmsford

2066. Which event in Buddha’s life is symbolised by Stupa?
Answer :-Mahaparinirvana

2067. Who launched the journal ‘Pakhtoon’?
Answer :-Khan Abdul Ghaffar Khan

2068. Who led Adi Brahma samaj after the schism in Brahma Samaj?
Answer :-Debendranath Tagore

2069. Who wrote ‘Essays on Gita’ and ‘Life Divine’?
Answer :-Aurobindo Ghosh

2070. Who is regarded as the first great leader of modern India?
Answer :-Raja Ram Mohun Roy

2071. Who became the President of Indian National Congress for the longest continous period before independence?




Answer :-Maulana Abul Kalam Azad

2072. Who founded Bharatiya Vidya Bhavan?
Answer :- K.M.Munshi

2073. Who authored ‘Mathavilasaprahasanam’?
Answer :- Mahendravarman I

2074. Whom the British called ‘the father of Indian unrest’?
Answer :- Bal Gangadhar Tilak

2075. The author of ‘Unhappy India’?
Answer :- Lala Lajpath rai

2076. Which place was a factor of conflict during the tripartile struggle:
Answer :-Kanauj

2077. Who founded the Tatvabodhini Sabha in 1839?

Answer :-Debendranath Tagore

2078. Who were the Bose brothers in the national movement?
Answer :-Sarath Chandra Bose and Subash Chandra Bose

2079. The author of Hind Swaraj?
Answer :-Mahathma Gandhi

2080. In which state Porbander, the birth place of Gandhiji is situated?
Answer :-Gujarat
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top