Kerala PSC Examination Expected Questions - 447 (LDC Spl)

Kerala PSC LDC Examination Expected Questions | Kerala PSC LDC Questions | PSC LDC Questions | Kerala PSC LDC Questions and Answers in Malayalam | Kerala PSC LDC Questions in Malayalam | PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
LDC Examination Special - 06
1. ഭൂഗുരുത്വബലം കണ്ടെത്തിയത് ആരാണ്?
Answer :- ഐസക് ന്യുട്ടൺ
2. ഗുരുത്വാകർഷണ നിയമം ആവിഷ്കരിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- ഐസക് ന്യുട്ടൺ

3. ആപേക്ഷികതാ സിദ്ധാന്തത്തിൻറെ ഉപജ്ഞാതാവ്?
Answer :- ആൽബർട്ട് ഐൻസ്റ്റീൻ

4. ഐൻസ്റ്റീൻൻറെ ഏറ്റവും പ്രസിദ്ധമായ സമവാക്യം?
Answer :- E=mc 2

5. ആവർത്തന പട്ടികയുടെ പിതാവ് എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?
Answer :- മെൻഡലിയേവ്

6. ആറ്റോമിക നമ്പറിൻറെ അടിസ്ഥാനത്തിൽ മൂലകങ്ങളെ ക്രമീകരിച്ചു കൊണ്ടുള്ള ആധുനിക ആവർത്തനപ്പട്ടികയ്ക്ക് രൂപം നൽകിയ വ്യക്തി?
Answer :- മോസ്‌ലി
7. ആറ്റത്തിൻറെ സൗരയൂഥ മാതൃക കണ്ടെത്തിയത്?
Answer :- റുഥർഫോർഡ്

8. പ്രോട്ടോൺ കണ്ടുപിടിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- റുഥർഫോർഡ്

9. ഇലക്ട്രോൺ കണ്ടുപിടിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- ജെ.ജെ.തോംസൺ

10. ന്യുട്രോൺ കണ്ടുപിടിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- ജെയിംസ് ചാഡ്വിക്

11. പ്രകാശം ഏറ്റവും കൂടുതൽ വേഗത്തിൽ സഞ്ചരിക്കുന്നത് ശൂന്യതയിൽ ആണെന്ന് കണ്ടെത്തിയത്?
Answer :- ലിയോൺ ഫുക്കാൾട്ട്

12. ഊർജ്ജസംരക്ഷണ നിയമം ആവിഷ്കരിച്ചത്?
Answer :- ആൽബർട്ട് ഐൻസ്റ്റീൻ
13. വൈദ്യുത കാന്തിക പ്രേരണം കണ്ടെത്തിയത്?
Answer :- മൈക്കൽ ഫാരഡെ

14. വൈദ്യുത വിശ്ലേഷണ നിയമങ്ങൾ ആവിഷ്കരിച്ചത്?
Answer :- മൈക്കൽ ഫാരഡെ

15. ആദ്യമായി പ്രകാശത്തിൻറെ വേഗം കണക്കാക്കിയ ശാസ്ത്രജ്ഞൻ?
Answer :- റോമർ 

16. മർദ്ദം സ്ഥിരമാണെങ്കിൽ ഒരു നിശ്ചിത പിണ്ഡം വാതകത്തിൻറെ വ്യാപ്തം കെൽവിൻ ഊഷ്മാവിന് നേർ അനുപാതത്തിൽ ആകുമെന്ന നിയമം?
Answer :- ചാൾസ് നിയമം

17. ഓക്‌സിജൻ വാതകം കണ്ടുപിടിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- ജോസഫ് പ്രിസ്റ്റീലി

18. നൈട്രജൻ വാതകം കണ്ടുപിടിച്ചത് ആരാണ്?
Answer :- ഡാനിയേൽ റുഥർഫോർഡ്

19. കാർബൺ ഡൈ ഓക്‌സൈഡ് കണ്ടെത്തിയത് ആരാണ്?
Answer :- ജോസഫ് ബ്ലാക്ക്

20. കുലീന വാതകങ്ങൾ കണ്ടെത്തിയ ശാസ്ത്രജ്ഞൻ?
Answer :- വില്യം റാംസെ 

Comments

Popular Posts

About This Site

KERALAPSCHELPER.com is an exclusive and useful site for all job seekers in Kerala and India. This site includes various types of Kerala PSC Previous, Kerala PSC Old questions with answers, Kerala PSC Model and Sample question papers and answers, Kerala PSC Malayalam Questions, Kerala PSC Examination Syllabus, Kerala PSC Rank Lists, Kerala PSC latest Notifications and Kerala PSC General Knowledge (gk) questions ,Kerala PSC maths and mental ability questions , Kerala PSC examination expected questions, Kerala PSC examination current affairs questions,Kerala PSC hall tickets,Kerala PSC interview and practical schedule details and many many more. This site provide also provide various govt jobs information all around the country. Also provide previous and model Bank Test questions with answers and IBPS CWE Bank Test Model Questions.TET questions and model etc.. Use it as a complete online study material.