Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details
Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details
Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details ||

Kerala PSC Examination Expected Questions - 435

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS
-----------------
1041. The first malayali to get Magsaysay Award?
Answer :- V.Kurien
1042. The first malayali to get Kendra Sahitya Academy Award?
Answer :- R.Narayana Panikkar

1043. The first Keralite to get Saraswathi Samman?
Answer :- Balamaniyamma

1044. The first Keraliate to get Dada Saheb Phalke Award?
Answer :- Adoor Gopala Krishnan

1045. The first to get Vallatthol Award?
Answer :- Pala Narayanan Nair

1046. The first to get Pallavur Award?
Answer :- Chakkakkulam Appu Maraar

1047. The first to get Basheer Award?
Answer :- Kovilan

1048. The first Malayali to get Padmavibhooshan?
Answer :- V.K.Krishnamenon

1049. The first Malayali to get Padmabhooshan?
Answer :- Vallatthol

1050. The first Malayali to get Padmashree?
Answer :-Prakash Vargehese Benjamin

No comments:

Post a Comment

Like Us