Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 433

PSC Social Welfare Schemes Expected Questions | Kerala PSC Social Welfare Schemes Expected Questions | Expected Questions from Social Welfare Schemes | Expected Questions from Social Welfare Schemes and Measures | PSC Social Welfare Schemes and Measures | Kerala PSC Social Welfare Schemes and Measures | Expected Questions from Social Welfare Schemes and Measures | Social Welfare Schemes and Measures Note | Social Welfare Schemes Questions | Social Welfare Schemes and Measures Study Note | Social Welfare Schemes and Measures Notes Free Download | PSC Social Welfare Schemes and Measures Exam Questions |
---------------------

1021. Which scheme's objective is the access to various financial services like basic savings account to weaker sections and low income groups?
 Answer :- Pradhan Mantri Jan-Dhan Yojana [PMJDY]

1022. The Pradhan Mantri Jan-Dhan Yojana [PMJDY] was launched on?
Answer :- 28th August 2014

1023. Which Centrally sponsored scheme is known as the National Mission for Financial inclusion?
Answer :- Pradhan Mantri Jan-Dhan Yojana [PMJDY]

1024. Which is the financial institution set up by the Government of India for development and refinancing micro units enterprises?
Answer :- MUDRA

1025. What is MUDRA?
Answer :- Micro Units Development and Refinance Agency Ltd

1026. Which scheme's three stages of funding are namely Shishu, Kishor and Tarun?
Answer :- Pradhan Mantri MUDRA Yojana [PMMY]

1027. The Pradhan Mantri MUDRA Yojana [PMMY] was launched on?
Answer :- 8th April 2015

1028. Which is the Central Government's Life Insurance Scheme worth 2 lakhs at 330 per annum?

Answer :- Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana

1029. What type of insurance scheme for the public is the Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana?
Answer :- Accident Insurance

1030. What is the name of the Old Age Pension scheme launched by the Central Government?
Answer :- Atal Pension Yojana
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top