Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
KERALA PSC UP SChool Assistant Examination ANSWER KEY Available Soon :- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL FINAL ANSWER KEY [4 Questions Deleted] Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination OFFICIAL ANSWER KEY Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 425

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS
-----------------

951. Money Bill can be introduced in ………..in the Parliament [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-Lok Sabha
B:-Rajya Sabha
C:-Both house simultaneously
D:-Either of the Houses
Answer:- Option-A

952. Special Constitutional Status  of Jammu & Kashmir is Provided in…[Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-Art. 324
B:-Art. 356
C:-Art. 368
D:-Art. 370
Answer:- Option-D

953. Who among the following administers oath of office  to the President of India …[Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-Vice President
B:-Speaker
C:-Chief  Justice  of India
D:-Chairman of Rajya Sabha
Answer:- Option-C

954. The fundamental right to education is incorporated in ….[Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-Art. 14
B:-Art. 16
C:-Art. 21A
D:-Art. 31A
Answer:- Option-C

955. Which of the following is NOT  a writ [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-Habeas Corpus
B:-Ipso Facto
C:-Mandamus
D:-Prohibition
Answer:- Option-B


956. The National Commission for Women consists of a Chairperson and ............... members. [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-3
B:-4
C:-5
D:-6
Answer:- Option-C

957. What is the name of the programme launched on December 25, 2000 by the Central Government for providing food grains to the poor at highly subsidised rates? [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-Antyodaya Anna Yojana.
B:-Targeted Public Distribution System.
C:-Indira  Awaas Yojana.
D:-Sampoorna Grameen Rozgar Yojana.
Answer:- Option-A

958. What is the maximum time period fixed by Section 7(1) of Right  to Information Act,2005 for providing information by Central or State Public Information Officers in normal  course? [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-15 days.
B:-30 days.
C:-60 days.
D:-90 days.
Answer:- Option-B

959. The Environment (Protection) Act was enacted in India in pursuance of ............................... [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-World Commission on Environment and Development 1987.
B:-UN Conference on the Human Environment 1972.
C:-UN  Conference on Sustainable Development 2012.
D:-UN Conference on Environment and Development.
Answer:- Option-B

960. The National Rural Employment Guarantee Act, 2005 aims at providing a minimum of ............ days unskilled manual work. [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-25
B:-50
C:-100
D:-150
Answer:- Option-C
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top