Kerala PSC Examination Expected Questions - 426

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
Share it:
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS
-----------------

961. When and by whom was the 'Nair Service Society' founded? [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-1903 - Sree Narayana Guru
B:-1910 - TM Nair
C:-1914 - Mannath Padmanabhan
D:-1916 - K Ramakrishna Pillai
Answer:- Option-C

962. The 'Al- Ameen ' started publication from Calicut in October 1924 under  the Editorship of [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-Muhammed Abdur  Rahiman
B:-Ali Musliyar
C:-Sithi  koya Thangal
D:-Vakkam Abdul  Khadir
Answer:- Option-A

963 The Autobiography of C Kesavan [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-Kazhnjakalam
B:-Jeevitha  Samaram
C:-Atmakatha
D:-Ente Purvakala Smaranakal
Answer:- Option-B

964. The novel 'Tottiyude Makan' was written by [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:- Kesavadev
B:- P C kuttikrishnan
C:- Basheer
D:- Thakazhi
Answer:- Option-D

965. Guruvayoor Satyagraha was started on [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-30 March 1924
B:-01 November 1931
C:-12 November 1936
D:-15 May  1903
Answer:- Option-B

966. Which Nuclear power  plant  became  India's  first Nuclear plant to generate 1000 MW  power [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-Kudankulam
B:-Kakrapar
C:-Narora
D:-kaiga
Answer:- Option-A

967. The Global Day of Parents was observed on [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-12 June
B:-05 June
C:-14 June
D:-01 June
Answer:- Option-D

968. The autobiography of Sachin Tendulkar [Lecturer in Physics ,30-01-2015]
A:-Cutting Edge
B:-Open
C:-Playing it my way
D:-Dreams from my father
 Answer:- Option-C


969. Which is the oldest  mountain range  in India? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-Himalaya
B:-Aravalli range
C:-Western Ghats
D:-Eastern Ghats
Answer:- Option-B

970. Which of the following river  valley  separate the mountain ranges  Vindhays and Satpuras ? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-Yamuna
B:-Ganga
C:-Narmada
D:-Hughly
Answer:- Option-C
Share it:

Expected Questions

FACTS ABOUT INDIA

Previous Questions

Renaissance

UNIVERSITY ASSISTANT

Post A Comment:

0 comments: