Kerala PSC Examination Expected Questions - 427

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
Share it:
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXAMINATION QUESTIONS | KERALA PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS | PSC UNIVERSITY ASSISTANT EXPECTED EXAMINATION QUESTIONS
-----------------
971. Where is the famous Sundarban National park situated? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-Arunachal Pradesh
B:-Assam
C:-West Bengal
D:-Tripura
Answer:- Option-C

972. What is the ancient name of coastal Odisha? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]

A:-Sanchi
B:-Maski
C:-Rupnath
D:-Kalinga
Answer:- Option-D

973. Who was the President of the Second Session of the Indian  National Congress? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-Badaruddin Tyabji
B:-W C Banerjee
C:-George Yule
D:-Dadabhai Naroji
Answer:- Option-D

974. Which movement was connected with the tinkathia system? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-Champaran
B:-Kheda
C:-Ahammadabad
D:-Khilafat
Answer:- Option-A

975. Who was the first Deputy  Chairperson of the National Planning Commission? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-Pandit  Jwaharlal Nehru
B:-Gulzari Lal Nanda
C:-Dr.S.Radhakrishnan
D:-Dr.B.N.Chopra
Answer:- Option-B

976. Where is the famous Dam Bhakra Nangal situated in? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-Bihar
B:-Gujarath
C:-Himachal Pradesh
D:-Punjab
Answer:- Option-C

977. Who introduced Khudai Khidmatgars a non-violent voluntary groups  among the Pathans ? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-Muhammadali Jinnah
B:-Moulana Shoukat Ali
C:-Abbas Tyabji
D:-Khan Abdul Ghafar Khan
Answer:- Option-D

978. Which among the following movements is connected with the Chauri Chaura incident? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-Non Co-operation Movement
B:-Simmon  Commission
C:-Salt Satyagraha
D:-Quit India Movement
Answer:- Option-A

979. Which among the following river  banks  the famous Mamamkam festival was held ? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-Periyar
B:-Pamba
C:-Bharathapuzha
D:-Achan Kovilar
Answer:- Option-C

980. Who was the author  of the well-known work Kannerum Kinavum ? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-V T Bhattatirippad
B:-Akkitham
C:-Dr.Palpu
D:-Premji
Answer:- Option-A

981. Where is the famous tourist center  Vythalmala located? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-Kasaragod
B:-Kannur
C:-Wynad
D:-Kozhikode
Answer:- Option-B

982. Who was the leader of the first Agricultural Strike in Kerala ? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-A K Gopalan
B:-E M S Namboodirippad 
C:-Pandit Karuppan
D:-Ayyankali
Answer:- Option-D

983. Who founded the famous ashram  at Alathur? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-Thycaud Ayya
B:-Brhmananda Sivayogi
C:-Kumaraguru
D:-Chattampi Swamikal
Answer:- Option-B

984. Who is the youngest recipient of Nobel Prize for Peace  ? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-William Lowarence Bragg
B:-Werner Heisenberg
C:-Paul A M Dirc
D:-Malala Yousafzal
Answer:- Option-D

985. When was the first  annual Indian  Premier League Cricket Tournament started ? [Livestock Inspector Grade II,18-05-2015]
A:-2006
B:-2007
C:-2008
D:-2009
Answer:- Option-C
Share it:

Expected Questions

FACTS ABOUT INDIA

Previous Questions

Renaissance

UNIVERSITY ASSISTANT

Post A Comment:

0 comments: