Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on 4th March :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 407 (BEAT FOREST OFFICER SPECIAL)

Releted Posts With this Label

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | BEAT FOREST OFFICER EXPECTED QUESTIONS | KERALA PSC BEAT FOREST OFFICER EXPECTED QUESTIONS | PSC BEAT FOREST OFFICER EXPECTED QUESTIONS
-----------------

1. Which Indian ruler was the first in the history to advocate conservation measures for wildlife?
Answer: - Ashoka

2. In which year the British passed the Wild Bird Protection Act?
Answer: - 1887

3. The british rulersd passed the Wild Birds and Animals Protection Act in the year?
Answer: - 1912

4. In which list of the Constitution is ‘Forests’ included?
Answer: - Concurrent List

5. Protection of wild animals and birds & Prevention of cruelty to animals are subjects belonging to -------- List of the Constitution.
Answer: - Concurrent List

6. In which year was the Indian Forest Act was passed?
Answer: - 1927

7. The Environment (Conservation) Act came into being in the year?
Answer: - October 25, 1980

8. The Environment (Protection) Act was enacted in which year?
Answer: - 1986

9. In which year was the annual tree planting festival of ‘Van Mahothsav’ initiated?
Answer: - 1950


10. Name the Union Minister for Agriculture who was behind the launching of ‘Van Mahothsav’?
Answer: - K.M.Munshi

11. In which month of every year is the Van Mahothsav observed?
Answer: - July

12. Which Act was passed by the Indian Parliament with objective of effectively controlling poaching and illegal trade in wildlife and its derivatives?
Answer: - The Wildlife Protection Act

13. In which year was the Wildlife Protection Act enacted?
Answer: - 9 September 1972

14. Who has the power to declare an area as Sanctuary as per the Wildlife Protection Act?
Answer: - State Government (Section 18)

15. Who is the authority to grant any person a permit to enter in a Sanctuary?
Answer: - The Chief Wildlife Warden

16. Who is the authority to notify a particular area as National Park?
Answer: - State Government (Section 35) and Central Government (Section 38)

17. Which national body is the recognizing authority of a zoo?
Answer: - The Central Zoo Authority

18. Which section of the Wildlife Protection Act restricts the transportation of wildlife?
Answer: - Section 48 A

19. Who founded the Wildlife Protection Society of India (WPSI) ?
Answer: - Belinda Wright

20. In which year the Wildlife Protection Society of India (WPSI) was founded?
Answer: - 1994
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Examination Expected Questions - 407 (BEAT FOREST OFFICER SPECIAL)"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia