Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 402

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
-------------------------

746. കേരളത്തിൽ ഉപ്പ് സത്യാഗ്രഹത്തിന് നേതൃത്വം നല്കിയ സ്വാതന്ത്ര്യസമര സേനാനി?

EXAMNAME
Answer:- കെ.കേളപ്പൻ 

747. 'തിരുവിതാംകൂർ മാഗ്നകാർട്ട' എന്ന് അറിയപ്പെടുന്ന സംഭവം?

EXAMNAME
Answer:-  ക്ഷേത്രപ്രവേശന വിളംബരം 

748. സാധുജന പരിപാലന സംഘത്തിൻറെ സ്ഥാപകൻ ?

EXAMNAME
Answer:-  അയ്യങ്കാളി 

749. ശ്രീനാരായണ ഗുരുവിൻറെ ജന്മസ്ഥലം?

EXAMNAME
Answer:-  ചെമ്പഴന്തി 


750. വൈക്കം സത്യാഗ്രഹത്തോട് അനുബന്ധിച്ച് തിരുവനന്തപുരത്തേക്ക് സവർണ്ണ ജാഥ നയിച്ചത് ആരാണ്?

EXAMNAME
Answer:-  മന്നത്ത് പത്ഭനാഭൻ 

751. 'അടുക്കളയിൽ നിന്ന് അരങ്ങത്തേക്ക്' ആരുടെ കൃതിയാണ്?

EXAMNAME
Answer:-  വി.ടി.ഭട്ടതിരിപ്പാട് 

752. 'മിശ്രഭോജനം' നടപ്പാക്കിയ സാമുഹ്യപരിഷ്കർത്താവ്‌ ?

EXAMNAME
Answer:-  സഹോദരൻ അയ്യപ്പൻ 

753. 'യാചന പദയാത്ര' നടത്തിയ സാമുഹ്യപരിഷ്കർത്താവ്‌ ?

EXAMNAME
Answer:-  വി.ടി.ഭട്ടതിരിപ്പാട് 

754. കുഞ്ഞൻപിള്ള എന്നത് ആരുടെ യദാർത്ഥ പേരാണ്?

EXAMNAME
Answer:-  ചട്ടമ്പി സ്വാമികൾ 

755. ശ്രീനാരായണ ഗുരു അരുവിപ്പുറം പ്രതിഷ്ഠ നടത്തിയ വർഷം ?

EXAMNAME
Answer:-  1888 

Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: