Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Date Click Here
Kerala PSC KERALA PSC LP SChool Assistant Examination ANSWER KEY on January 22nd :- CLICK HERE 4 More Details || KERALA PSC UP SChool Assistant Examination ANSWER KEY :- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL FINAL ANSWER KEY [4 Questions Deleted] Available Now :- CLICK HERE ||
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 399

Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
-------------------------
RENAISSANCE PREVIOUS QUESTIONS
------------------------

701.In 1959, who was given the title 'Bharata Kesari' by the Indian President?
Answer :- Mannathu Padmanabhan
LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT – MAINTENANCE & REPAIRS OF TWO WHELERS AND THREE WHEELERS [2015 Dec]

702. 'Swadeshabhimani' newspaper was started by?
Answer :- Vakkom Abdul Khader Moulavi
LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT – MAINTENANCE & REPAIRS OF TWO WHELERS AND THREE WHEELERS

703. Who was the leader of 'Ezhava Memorial'?
Answer :- Dr. Palpu
LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT – MAINTENANCE & REPAIRS OF TWO WHELERS AND THREE WHEELERS [2015 Dec]

704. Who set up the Sanskrit study center 'Thtwaprakashika' in 1906 at Kozhikkode?
Answer :- Vagbhatananda
LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT – MAINTENANCE & REPAIRS OF TWO  WHELERS AND THREE WHEELERS [2015 Dec]

705. Who said "There is no use for Caste, It curtails man's freedom; destroys his intelligence"?
Answer :- Sree Narayana Guru
LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT – MAINTENANCE & REPAIRS OF TWO WHELERS AND THREE WHEELERS [2015 Dec]

706. V.T.Bhattathirippad was the author of?
Answer :- Kannerum Kinavum
TECHNICIAN (REFRIGERATION MECHANIC) [2015 Nov]

707. The famous newspaper owned by Vakkom Abdul Khadelr maoulavi?
Answer :- Swadeshabhimani
TECHNICIAN (REFRIGERATION MECHANIC) [2015 Nov]

708. Who was known as the political father of Ezhavas?
Answer :- Dr.Padmanabhan Palpu
TECHNICIAN (REFRIGERATION MECHANIC) [2015 Nov]

709. 'Athmavidyasangham was founded by?
Answer :- Thycadu Ayya
TECHNICIAN (REFRIGERATION MECHANIC) [2015 Nov]

710. Chennara, the birth place of Mahakavi Vallathol is in?
Answer :- Kollam District
TECHNICIAN (REFRIGERATION MECHANIC) [2015 Nov]
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top