Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Kerala PSC Divisional Accountant Previous Questions - 01

PSC Examination Previous Question Papers | Previous Question Paper of Examination | Solved Previous Question Paper | Kerala PSC Previous Question Paper | Kerala PSC Solved Question Paper | Previous Question Papers | Previous Question Papers Only | HSA Previous Question Papers | LPSA Previous Question Papers | UPSA Previous Question Papers | LDC Previous Question Papers | LGS Previous Question Papers
------------------------


736. Kancheepuram was once the capital of:

(A) The Cholas (B) The Pandyas (C) The Pllavas (D) The Cheras

DIVISIONAL ACCOUNTANT 2002 Answer:- (C) The Pllavas

737. Bal Gangadhar Tilak and Bipin Chandra Pal during India's Struggle for Independence advocated:

(A) Co-operation (B) Concillation (C) Extremism (D) Moderation

DIVISIONAL ACCOUNTANT 2002 Answer:-(C) Extremism

738. The first newspaper which was published in India was:

(A) The Culcutta Gazette (B) The Amrit Bazar Patrika (C) The Bengal Gazette (D) The Culcutta Chronicle

DIVISIONAL ACCOUNTANT 2002 Answer:- (C) The Bengal Gazette

739. The immediate cause of the Revolt of 1857 was:

(A) Low wages paid to soldiers (B) Imperialistic explosion (C) Use of greased cartridges (D) All of the above

DIVISIONAL ACCOUNTANT 2002 Answer:- (C) Use of greased cartridges


740  The first railway line in India was started in the year:

(A) 1850 (B) 1853 (C) 1858 (D) 1892

DIVISIONAL ACCOUNTANT 2002 Answer:- (B) 1853

741. The British formed the East India Company in:

(A) 1600 (B) 1601 (C) 1602 (D) 1603

DIVISIONAL ACCOUNTANT 2002 Answer:- (A) 1600

742. Which one of the following Mughal Emperors patronized architecture most?

(A) Humayun (B) Akbar (C) Shahjahan (D) Jahangir

DIVISIONAL ACCOUNTANT 2002 Answer:- (A) Humayun

743. Saka Era was introduced by:

(A) Kanishka (B) Chandragupta Maurya (C) Ashoka (D) Harsha

DIVISIONAL ACCOUNTANT 2002 Answer:- (A) Kanishka

744. "Buddhacharita" was written by:

(A) Kalidasa (B) Vikramaditya (C) Ashvagosha (D) Banabhatta

DIVISIONAL ACCOUNTANT 2002 Answer:- (C) Ashvagosha

745. The two ancient cities of Mohenjo-daro and Harappa are now in:

(A) Bangladesh (B) India (C) Tibet (D) Pakistan

DIVISIONAL ACCOUNTANT 2002 Answer:- (D) Pakistan

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top