Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
KERALA PSC UP SChool Assistant Examination ANSWER KEY Available Soon :- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL FINAL ANSWER KEY [4 Questions Deleted] Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination OFFICIAL ANSWER KEY Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 400

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------
711. Genetic Engineering belongs to the science of ——:
(a) Biology (b) Zoology (c) Botany (d) Bio-technology

712. The fat content of cow milk is reduced during:
(a)Rainy season (b) Winter (c) Summer (d) Pregnancy

713. The state of animal dormancy during summer:
(a)Aestivation (b) Hibernation (c) Venation (d) Migration

714. In human body the structure to which appendix is attached:
(a)Liver (b) Small intestine (c) Large intestine (d) Pancreas

715. In mammals, the embryo develops within the specialised part of the oviduct known as:
(a)Ovisac (b) Yolk sac (c) Vagina (d) Uterus

716. The hormone which regulates Calcium and Phosphate in human body:
(a)Parathyroid hormone(b) Insulin (c) Glucagon (d) ADH

717. A skin softener used in cosmetics, obtained from sheep is:
(a)Castor oil (b) Lonolin (c) Olive oil (d) None of these

718. The terms hypoglycemia and hyperglycemia are related to which among the following?
(a)Body fat (b) Blood sugar (c) Metabolism of sugar galactose (d) Respiration

719. Skin works as a respiratory organ in which of the following organisms?
(a)Cockroach (b) Frog (c) Whale (d) Dog Fish

720. Presence of which among the following salts in water causes ‘blue baby syndrome’?
(a)Sulphate (b) Chlorides (c) Carbonates (d) Nitrates

721. Schizophernia is an example of:
(a)Allergy (b) Mental illness (c) Degenerative disease (d) Contagious disease

722. The web of the spiders made up of:
(a)Carbohydrates and proteins (b) Polysacchirides (c) Proteins (d) Lipids

723. Bile is secreted by which of the following cells?
(a)Brown fat cells (b) Hepatocytes (c) Lymphocytes (d) Somatocytes

724. Blood plasma with which among the following is called serum?
(a)Thrombin (b) Fibrin (c) Fibrinogen (d) Collagen

7725. The acid present in nucleic acid is:
(a) Phosphoric acid (b) Nitric acid (c) Benzoic acid (d) Sulphuric acid

726. A goitre is also called:
(a)Bronchocele (b) Larynx (c) Thalassemia (d) Hypoglycemia

727. In polar tundra region which animal is used to get fur by nomadic eskimos?
(a)Panda (b) Bear (c) Walrus (d) Caribou

728. Fatigue is caused because of the formation and depositing of which among the following acids in muscle?
(a)Lactic acid (b) Citric acid (c) Pyruvic acid (d) Acetic acid

729. The pigment melanin predominates in:
(a)Light blond hair (b) Deep black hair (c) Grey hair (d) Brown hair

730. Which among following sugars is maximum in honey?
(a)Maltose (b) Fructose (c) Sucrose (d) Glucose

731. Which Vitamin contains a metal ion?
(a)Vitamin A (b) Vitamin B12 (c) Vitamin K (d) Vitamin B2

732. While using sphigmomanometer, the blood pressure of _____ is measured.
(a)Median artery (b) Auxiliary artery (c) Brachial artery (d) Radial artery

733. Other than hearing, the ear acts as a organ of:
(a)Memory (b) Secretion (c) Excretion (d) Balance

734. Which organ has the highest power of regeneration?
(a)Intestine (b) Pancreas (c) Lungs (d) Liver

735. White blood corpuscles in the body have a diameter approximately:
(a)0.7 mm (b) 0.07 mm (c) 0.007 mm (d) 0.0007 mm
Answers
711 (d)
712(c)
713 (a)
714 (c)
715(d)
716(a)
717(b)
718(c)
719(b)
720(d)
721(b)
722(c)
723(b)
724(c)
725(a)
726(a)
727(d)
728(a)
729(b)
730(b)
731(b)
732(c)
733(d)
734(d)
735(c)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top