Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 396

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

636. Who started the Secret society of 'Mitra Mela' in 1899?
Answer :- V.D.Savarkar

637. Which Indian revolutionary organisation was formed in the model of Mazzinni's Young Italy?
Answer :- Abhinav Bharath

368. Who served longest period as the deputy chief minister of Kerala?
Answer :- Avukkader Kutty Naha

369. Who is the one and only Keralite to become the Governor of Kerala?
Answer :-  V.Vishwanathan

670. Which former President of Bangladesh was an active participant in the Quit India Movement?
Answer :- Sheik Mujibur Rahman

671. Kalinga Prize is awarded for?
Answer :- Popularisation of Science

672. Which Five Year Plan was formulated under the system of Directional Planning?
Answer :- Eighth Plan

673. A person is wearing glass of power -2.5. It indicates that person is?
Answer :- Short Sighted

674. The Ukai Dam is built across which rives?
Answer :- Tapti


675. In which year was the administrative headquarters of the Lakshadweep shifted to Kavarati from Calicut?
Answer :- 1964

676. Which stocks are affected by the viral disease Ranikhet?
Answer :- Poultry

677. Where did the Danish east India Company established its first factory in India?
Answer :- Musalipatnam

678. Which are the permanent winds blowing within the Tropics?
Answer :- Trade Wind

679. Who is the author of 'No Full Stops in India'?
Answer :- Mark Tully

680.  Who is the author of 'A New History of India'?
Answer :- Stanley Wopert
Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: