Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 377 (Facts about India)

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

361. Name the theme associated with the 2015 Calendar released by Union Government?


Answer:- Clean India Green India

362. King Abdulla Bin Abdul Azeez who passed away in 2015 January was the ruler of which country?

Answer:- Saudi Arabia

363. The percentage seat share of BJP in 2014 election?

Answer:- 51.9%

364. The percentage seat share of INC in 2014 election?

Answer:- 8.1%

365. percentage vote share of BJP in 2014 election?

Answer:- 31.0%

366. percentage vote share of INC in 2014 election?

Answer:- 19.3%

367. The fourth largest party in 2014 General election?

Answer:- All India Trinamool Congress

368. Which political party shared 4.1% votes in 2014 election but could not secure a single seat in Lok Sabha?

Answer:- Bahujan Samaj Party

369. Which is the largest selling small car in the world?

Answer:- Maruti Alto

370. The person of Tamil origin to become the Chief Justice of India?


Answer:- Js.Kanakasabhapati Sreepavan

371. The Indian Cricket legend who was inducted into ICC Hall of Fame in February 2015?

Answer:- Anil Kumble

372. The Bollywood film maker who wrote the novel “All That Could Have Been” ?

Answer:- Mahesh Bhatt

373. Which State in India has the highest infant mortality rate?

Answer:- Bihar

374. To which sports Vani Kapoor is related?

Answer:- Golf

375. Which movie won the Golden Bear Award at the 65th Berlin International Film Festival?

Answer:- Taxi

376. Which state in India has the largest number of Special Economic Zones?

Answer:- Tamil Nadu

377. Which country ranked first in the World Press Freedom Index 2015?

Answer:- Finland

378. India’s first chief of Cyber Security?

Answer:- Gulshan Rai

379. International Mother Language Day?

Answer:- February 21

380. Which Committee was constituted by Reserve Bank of India to review governance of boards of banks in India?

Answer:- PJ Nayak Committee

Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: