WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

ഉയർന്ന യോഗ്യത അയോഗ്യത ആക്കിയത് ശരിയാണോ?

Kerala PSC Examination Expected Questions - 389

Releted Posts With this Label

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

531. The longevity of Kochi-Muziris Biennale?

(a) 108 days (b) 54 days (c) 72 days (d) 21 days

Answer:- 108 days

532. The first state/UT in India launch E-ration card?

a) Delhi (b) U.P. (c) Puthucherry (d) Kerala

Answer:- Delhi

533. The Chairman of Kerala Public Service Commission?

(a) Dr.KS Radhakrishnan (b) K.V.Salahuddeen (c) Sibi Mathews (d) Sony Thengamam

Answer:- Dr.KS Radhakrishnan

534. The number of members in Kerala Public Service Commission including chairman?

(a)18 (b) 17 (c) 21 (d) 15

Answer:- 21

535. The telephone number of Sutharyakeralam

(a)300155 (b) 100300 (c) 155300 (d) 100101

Answer:- 155300

536. The first complete pension state in India?

(a) Gujarat (b) Rajastan (c) Tamil Nadu (d) Kerala

Answer:- Kerala

537. The first woman saint from Kerala?

(a) Sister Euprasia (b) Mother Theresa (c) Sister Alphonsa (d) None of these

Answer:- Sister Alphonsa

538. After the amendment of IPC, the minimum age to consider one as adult?

(a) 16 (b) 18 (c) 12 (d) 13

Answer:- 16

539. The country that leads in the generation of e-waste?

(a) China (b) USA (c) Germany (d) Russia

Answer:- USA

540. What is the rank of India in terms of e-waste generation in the world?

(a) Third (b) Fifth (c) Fourth (d) Second

Answer:- Fifth

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Examination Expected Questions - 389"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia