Daily Current Affirs

English GK

Archive

Kilicheppu

Words to PSC

Previous QP PDF

Saturday, 28 November 2015

Kerala PSC Examination Expected Questions - 388

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

521.Snakes recognise smell using:
Answer :- Tongue

522.The bird that can fly backwards:
Answer :- Humming bird

523.The bird which uses its wings for swimming:
Answer :- Penguin

524.The study of eye:
Answer :- Ophthalmology

525.The study of skin:
Answer :- Dermatology

526.Which part of the retina has no power of vision:
Answer :- Blind spot

527.The pigment that gives colour to Skin:
Answer :- Melanin

528.The diameter of the eye ball:
Answer :- 2.5 cm

529.Night blindness is caused by the deficiency of vitamin:
Answer :- A

530.Which organism has the highest power of olefaction?
Answer :- Shark

No comments:

Post a Comment

Advertise Here
Advertise Here