Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 382 [Geography]

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

431. Whcih river form the Sunderbans delta?


Answer:- Ganga and Brahmaputhra

432. Which Indian plateau is situated between the mountains of West Ghats and Easten Ghats?

Answer:- The Deccan Plateu

433. Which is the largest Indian plateau with an area of about 5 lakh sq Km?

Answer:- The Deccan Plateau

434. Which mountain mark the northern boundary of the Deccan Plateau?

Answer:- The Satpura

435. Which Inaidn plateau has been formed by the eruption of basaltic lava flows about 65 million years ago?

Answer:- The Deccan Plateau

436. The Deccan Plateau is rich in which type of soil?

Answer:- Black Cotton soil

437. Which plateau region is known as mineral source of India?

Answer:- Chotanagpur Plateau

438. Which mountain range runs in a north-east to south-west direction along the Thar Desert?


Answer:- The Aravalli Range

439. Which is considered as the oldest mountain range in India?

Answer:- The Aravalli

440. Which mountain range seperates the drainage basin of the Ganga from the Deccan Plateau?

Answer:- The Vindhyan Range

441. The Important tourist centers of central India Pachmrhi and Amarkantak are situated in which mountain range?


Answer:- The Satpura Range

442. Which mountain ranges forms the Western boundary of the Deccan Plateau?

Answer:- Western Ghats

443. What is the length of the Western Ghats mountain range?

Answer:- 1600 Km


444. The Western Ghats passes through how many states?

Answer:- Six [ 6 ]

445. Which peak situated in the Western Ghats is the tallest in South India?

Answer:- Anai Mudi (2,695 M)

446. Which mountain range runs parallel to the Coromondal Coast?


Answer:- Eastern Ghats

447. Which is the highest peak in the eastern Ghats?

Answer:- Mahendra Giri

448. In which state is the salt plains of the Great Rann and Littin Rann of Kutch are situated?

Answer:- Gujarath

449. Which is the name of the central part of the western coast of India?

Answer:- Konkan Coast

450. Which is the southern part of the western coast of India

Answer:- Malabar Coast


Share

Harikrishnan.N.M

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412