Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Kerala PSC Examination Expected Questions - 380 [Geography]

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

401. The Himalayans belongs to which Type of Mountain range?

Answer:- Young Fold Mountains

402. What is the average width of the Himalayan range?

Answer:- 160-325 KM

403. The Himalayan Mountain range is ........... KM long.

Answer:- 2,500 KM

404. What was the name of the sea Which once occupied the place of Himalayas?

Answer:- Tethys Sea

405. What is the height of the World's highest peak, Mount Everest?

Answer:- 8,848 M

406. In which country is the Mount Everest situated?

Answer:- Nepal

407. Which is World's second tallest peak situated in India?

Answer:- Kanchenjunga [8,598 M]

408. Which are the three parallel belts of the Himalayan range?

Answer:- Outer Himalayas, Leaser Himalayas and Greater Himalayas

409. Which is the southers most Himalayan belt, consists of foothills?

Answer:- Outer Himalayas

410. Which Himalayan belt is also known as 'Siwaliks'?

Answer:- Outer Himalaya

411. Which Himalayan belt is hevily forested?

Answer:- The Siwaliks

412. Which Himalayan belt is characterised by the 'duns'?

Answer:- The Siwaliks

413. Dehradun Valley is situated in the .......... belt of the Himalayas?

Answer:- The Siwaliks

414. Which Himalayan belt is composed of fluvial deposits of boulders, sand and clay, which are prone to intense erosion?

Answer:- Outer Himalayas [Siwaliks]

415. The Lesser Himalayas belt, lie north of Siwaliks is also known as?

Answer:- Himachal


For free Alert of new jobs,Current Affairs, Answer Keys, GK etc.. directly in Your Inbox: Click Here
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top