Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 379 [Renaissance]

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara
-------------------------

391. Who wrote a series of article in Madras standard to depict the plight of Ezhavas of Travancore with the title ‘Thiruvithamkotte Theeyan’?

(a) C.Kesavan
(b) Kumaranasan
(c) Narayana Guru
(d) Dr.Palpu

Answer:- Dr.Palpu

392. Who wrote the editorial ‘Save the Soul of Gandhiji’ when he started fast unto death to protest against Communal Award in 1932?

(a) C.Krishnan
(b) Kumaranasan
(c) C.Kesavan
(d) Vagbhatananda

Answer:- Vagbhatananda

393. Who organised the first fisheries Conference in 1949 with a view to evolving sustainable projects and programmes for the development of the costal region and fishermen folk?

(a) Dr.Velukutty Arayan
(b) Pandit Karuppan
(c) Ayyathan Gopalan
(d) Karumban Daivathan

Answer:- Dr.Velukutty Arayan

394. The book ‘Christumathachedanam’ was written by:

(a) Poikayil Yohannan
(b) Dr.Palpu
(c) Ayyathan Gopalan
(d) Chattampi Swamikal

Answer:- Chattampi Swamikal

395. The venue of Paliyam Satyagraha:

(a) Vaikom
(b) Sucheendram
(c) Guruvayur
(d) Chennamangalam

Answer:- Chennamangalam

396. In which year Gandhiji made a visit to Kerala, that was described by him a ‘pilgrimage’?

(a) 1936
(b) 1937
(c) 1938
(d) 1939

Answer:- 1937

397. On whose request the proposed fast unto death by K.Kelappan was given up during Guruvayur Satyagraha?

(a) Vinoba Bhave
(b) Jawaharlal Nehru
(c) C.Kesavan
(d) Mahathma Gandhi

Answer:- Mahathma Gandhi

398. Name the poet who named his residence as Kerala Varma Soudham as a mark of respect for Kerala Varma Valiyakoyi Thampuran, who was his close friend:

(a) Vallathol
(b) Muloor Padmanabha Panicker
(c) Ulloor
(d) Kumaranasan

Answer:- Muloor Padmanabha Panicker

399. Yogakshema Sabha was formed in a meeting held under the presidentship of:

(a) E.M.S.
(b) V.T.Bhatatiroppad
(c) Desamangalam Sankaran Namboothirippad
(d) Arya Pallam

Answer:- Desamangalam Sankaran Namboothirippad

400. The closest disciple of Sree Narayana Guru who advised the followers of Sree Narayana Guru that they should shed the concept of Sree Narayana Guru as a God

(a) C.Kesavan
(b) Dr.Palpu
(c) Vagbhatananda
(d) Sahodaran Ayyappan

Answer:- Sahodaran Ayyappan

Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: