Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 378 [Renaissance]

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar | Kerala PSC Renaissance Questions | PSC Renaissance Questions | Study Note of Brahmananda Swami Sivayogi | Study Note of Chattampi Swami | Study Note of Sree Narayana Guru | Study Note of Vagbhatananda | Study Note of Thycaud Ayya | Study Note of Poikayil Yohannan (Kumara Guru) | Study Note of Ayyankali | Study Note of Pandit Karuppan | Study Note of Mannathu Padmanabhan | Study Note of V.T.Bhattathirippad | Study Note of Dr. Palpu | Study Note of Kumaranasan | Study Note of Vakkom Moulavi | Study Note of Blessed Kuriakose Elias Chavara

-------------------------

381. The name ‘Nivarthana Prakshobhanam’ (Abstention Movement) was coined by:


(a) C.Kesavan
(b) N.V.Joseph
(c) P.K.Kunj
(d) I.C.Chacko

Answer:- I.C.Chacko

382. Who formed an organization named Uralungal Koolivelakkarude Paraspara Sahayya Sangham(ULCCS ) as part of his social revolutionary mission to fight the caste barriers

(a) Dr.Palpu
(b) Vagbhatananda
(c) Sahodaran Ayyappan
(d) C.Kesavan

Answer:- Vagbhatananda

383. C.Kesavan became the Chief Minister of Travancore-Cochin in:

(a) 1951
(b) 1952
(c) 1953
(d) 1954

Answer:- 1951

384. The teeth of Sree Narayana Guru, which is his only mortal remains, is kept at:

(a) Nerul in Navi Mumbai
(b) Chempazhanthi
(c) Aluva
(d) Varkala

Answer:- Nerul in Navi Mumbai

385. The social reformer who worked as proof reader in the publication ‘Mangalodayam’?

(a) Sahodaran Ayyappan
(b) T.K.Madhavan
(c) EMS Namboothirippad
(d) V.T.Bhatathirippad

Answer:- V.T.Bhatathirippad

386. Who authored the publication ‘Treatment of Thiyyas in Travancore” in 1896?

(a) Kumaranasan
(b) T.K.Madhavan
(c) C.Kesavan
(d) Dr.Palpu

Answer:- Dr.Palpu

387. The leader who had to resign from the post of Deputy President of Legislative Assmebly as he had welcommed C.Kesavan on behalf of the 51 lakh people of Travancore in meeting organised to facilitate C.Kesavan after his release from jail:

(a) Pattom Thanu Pillai
(b) A.J.John
(c) T.M.Varghese
(d) R.Shankar

Answer:- T.M.Varghese

388. Who among the following was an exponent of Sivarajayoga?


(a) Thycaud Ayya
(b) Ayyankali
(c) Vagbhatananda
(d) Agamananda

Answer:- Thycaud Ayya

389. Who among the following was a rationalist?

(a) Kumaranasan
(b) C.Kesavan
(c) Chattampi Swamikal
(d) Thycaud Ayya

Answer:- C.Kesavan

390. The journal ‘Sivayogavilasom’ was published by:

(a) Alathur Sivayogi
(b) Kumaranasan
(c) Vagbhatananda
(d) Dr.Palpu

Answer:- Vagbhatananda


Share

Mashhari

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412