Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 358 (RENAISSANCE)

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar 
-----------------------------------

141. Who is the author of the book ‘Brahmarshi Sree Narayana Guru’ which is selected by National Academy of Letters to translate into 23 languages including English?


a) T.Bhaskaran
b) Kumaranasan
c) Dr.Palpu
d) Natarajaguru
Answer:- T.Bhaskaran

142. Under whose compulsion C.Kesavan joined Law College Thiruvananthapuram to study law?

a) Kumaranasan
b) Dr.Palpu
c) Sree Narayana Guru
d) C.V.Kunhiraman
Answer:- Sree Narayana Guru

143. From whom Chattampi Swami learned Marma Vidhya?

a) Atmananda Swamikal
b) Agamananda Swamikal
c) Thycaud Ayya
d) Ayya Vaikundar
Answer:- Atmananda Swamikal

144. C.Kesavan married Vasanthi, a school teacher, who was the daugher of the social activist:

a) Dr.Palpu
b) Kumaranasan
c) C.V.Kunhiraman
d) V.K.Velayudhan
Answer:- C.V.Kunhiraman

145. The seat of Kerala State Library Council:

a) Thrissur
b) Thiruvananthapuram
c) Kochi
d) Kozhikode
Answer:- Thiruvananthapuram

146. Who was ridiculously called ‘Kafur’ by the conservative sect of muslims as they opposed his reformist activities?

a) Abdur Rehman
b) Vakkom Maulavi
c) Kunhahammad Haji
d) Thangal Kunj Musalyar
Answer:- Vakkom Maulavi

147. The motto of Kerala Sasthra Sahitya Parishad:

a) Knowledge is power
b) Sasthram Samoohika Viplavathinu
c) Vayichu Valaruka
d) Sakshara Keralam Sundara Keralam
Answer:- Sasthram Samoohika Viplavathinu

148. The mouth piece of Kerala Grantha Sala Sangham:

a) Granthalokam
b) Sahityalokam

c) Vigyana Kairali
d) Keli
Answer:- Granthalokam

149. Name the prime minister who visited Kerala during the Liberation Struggle:

a) Indira Gandhi
b) Lal Bahadur Shastri
c) Jawaharlal Nehru
d) Morarjee Desai
Answer:- Jawaharlal Nehru

150. The first member of Pulaya community to be nominated to Travancore Legislative Assembly:

a) T.T.Kesavan Sasthri
b) P.C.Chanchen
c) Pandit Karuppan
d) Ayyankali
Answer:- Ayyankali
Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

1 comments: