Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 371 (CONSTITUTION)

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

306. The number of states in India with Legislative Council, the second chamber of Legislature:


Answer:- 7

307. The official residence of the President of India, Rashrapathi Bhavan, was designed by:

Answer:- Edwin Lutyens

308. The idea of single citizenship has been copied from:

Answer:- Britain

309. The idea of Suspension of Fundamental Rights during emergency has been copied from:

Answer:- Weimar Constitution of Germany

310. The idea of the President is the executive head of the state has been copied from:

Answer:- USA

311. The idea of written constitution has been copied from:

Answer:- USA

312. The idea of Vice President as the chairman of upper house has been copied from:

Answer:- USA

313. The Indian state where Article 356 of the Constitution was imposed for the first time:

Answer:- Kerala

314. A democratic state with hereditary head of state:


Answer:- Britain

315. A country with collective head of state:

Answer:- Switzerland

316. The words included in the preamble through the 42nd Amendment:

Answer:- Socialist, Secular

317. The words ‘Unity of the Nation’ in the preamble was substituted by ....... through the 42nd Amendment:

Answer:- Unity and Integrity of the Nation

318. In which year preamble was amended?

Answer:- 1976

319. Which amendment amended the preamble?

Answer:- 42nd

320. How many words are there in the preamble at present?

Answer:- 85

Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: