Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on 4th March :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 370 (CONSTITUTION)

Releted Posts With this Label

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

281. The tenure of member of Rajya Sabha is ...... years.

Answer:- 6

282. Who is the ex-officio chairman of Rajya Sabha:

Answer:- Vice President

283. Who was known as ‘father of Rajya Sabha’?

Answer:- Dr.S.Radhakrishnan

284. How many members are nominated by the president to the Rajya Sabha:

Answer:- 12

285. The number of elected members in Rajya Sabha at present:

Answer:- 233

286. The sovereignty under the Constitution of India vested with:

Answer:- People

287. Which part of the Constitution of India represent the quintessence, the philosophy and the ideals or soul of the Constitution?

Answer:- Preamble

288. The date mentioned in the preamble of the Constitution

Answer:- 26th November 1949

289. The status of India from 15th August 1947 to 26th January 1950:

Answer:- Dominion in the British Commonwealth of Nations

290. “The state shall have no religion of its own and all persons shall be equally entilted to freedom of conscience and right freely to profess, practice and propagate religion”- This principle is termed:

Answer:- Secularism

291. As per the provisions of the Constitution the minimum strength of State Legislative Assembly is:

Answer:- 60

292. As per the provisions of the Constitution, the strength of State Legislative Assembly is limited upto:

Answer:- 500

293. Cabinet system in India was copied from:

Answer:- Britain

294. From which country Ireland copied Directive Principles?

Answer:- Spanish Republic

295. If the post of president is vacant, a new president will be elected within ..... months

Answer:- 6

296. In case of resignation, the President submits his resignation letter to:

Answer:- Vice President

297. In which case the Supreme Court gave the verdict that the preamble is a part of Constitution?

Answer:- Keshavananda Bharati Case

298. India borrowed the idea of Fundamental Rights from the Constitutuion of:

Answer:- USA

299. Legislative Assembly of which state has the tenure of six years?

Answer:- Jammu & Kashmir

300. “A representative and responsible system under which those who administer the affairs of the state are chosen by the electorate and accountable to them”- This refers to:

Answer:- Democracy

301. Which term implies an elected head of state:

Answer:- Republic

302. The minimum age required to become a candidate for the post of President:

Answer:- 35

303. The minimum age required to contest in the election to Legislative Assembly:

Answer:- 25

304. The minimum age required to vote in the election to Legislative Assembly:

Answer:- 18

305. The number of rooms in Rashrapathi Bhavan:

Answer:- 340


For free Alert of new jobs,Current Affairs, Answer Keys, GK etc.. directly in Your Inbox: Click Here
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Examination Expected Questions - 370 (CONSTITUTION)"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia