.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS
KERALA PSC MALAYALAM QUESTIONS

Tuesday, 27 October 2015

Kerala PSC Examination Expected Questions - 369 (CONSTITUTION)

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

271. Who was the chairman of the Drafting Committee of the Constitution?


Answer:- B.R.Ambedkar

272. Who was the Constitutional advisor to the Constituent Assembly?

Answer:- B.N.Rao

273. Who was the temporary chairman of the Constituent Assembly?

Answer:- Sachidananda Sinha

274. The number of languages in the eighth Schedule of the Constitution:

Answer:- 22

275. The number of languages in the Seventh Schedule of the Constitution when it was brought into force:

Answer:- 14

276. Rajya Sabha is also known as:


Answer:- Council of States

277. The first chairman of Rajya Sabha:

Answer:-Dr.S.Radhakrishnan

278. The first Deputy Chairman of Rajya Sabha:

Answer:- S.V.Krishnamurthy

279. The first hour of every sitting of Lok Sabha is called the .......

Answer:- Question Hour

280. The minimum age required to vote in Lok Sabha elections:

Answer:- 18

For free Alert of new jobs,Current Affairs, Answer Keys, GK etc.. directly in Your Inbox: Click Here

No comments:

Post a Comment