Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 367 (CONSTITUTION)

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

241. Which Part of the Constitution contains amendment provisions?

Answer:- Part XX

242. Which Part of the Constitution contains emergency provisions?

Answer:- Part XVIII

243. Which part of the Constitution deals with Elections?

Answer:- Part XV

244. Which part of the Constitution is dealt with States and Union Territories?

Answer:- Part I

245. Which party has the second largest number of members in the Constituent Assembly:

Answer:- Muslim League

246. Which Schedule contains Panchayat Raj?

Answer:- 11th

247. The number of schedules in the Constitution of India at present:

Answer:- 12

248. How much of the total members of Rajya Sabha is elected every two years?

Answer:- 1/3

249. Which is presided over by a non-member?

Answer:- Rajya Sabha

250. Which is called House of Elders?

Answer:- Rajya Sabha

251. A money bill sent to Rajya Sabha should be returned to the lower house within ...... days.

Answer:- 14

252. The first joint sitting of Lok Sabha and Rajya Sabha was held in the year:

Answer:- 1961

253. The objective resolution was adopted by the Constituent Assembly on:

Answer:- 22nd January 1947

254. The tenure of member of Lok Sabha is ...... years.

Answer:- 5

255. As per the provisions of the Constitution the number of members of Lok Sabha is limited as:

Answer:- 552

256. As per the provisions of the Constitution the number of members of Rajya Sabha is limited as:

Answer:- 250

257. On normal business days, the Lok Sabha proceedingd starts at ...... a.m

Answer:- 11:00

258. Which Schedule of the Constitution contains number of seats allotted to various States and Union Territories in Rajya Sabha?

Answer:- Part IV

259. Which schedule of the Constitution contains provisions about emoluments and allowances of Presidents and Governors?

Answer:- Second

260. Which Schedule of the Constitution deals about administration and control of scheduled areas:

Answer:- Part V


Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: