.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS
KERALA PSC MALAYALAM QUESTIONS

Tuesday, 20 October 2015

Kerala PSC Examination Expected Questions - 366 (CONSTITUTION)

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

231. The minimum age required to become a member of Lok Sabha:

Answer:- 25

232. The minimum age required to become a member of Rajya Sabha:

Answer:- 30

233. The total number of members in the Rajya Sabha at present:

Answer:- 245

234. The total number of members of Parliament at present:

Answer:- 790 (Lok Sabha-545+Rajya Sabha 245)

235. The total number of nominated members in Parliament:


Answer:- 14 (Lok Sabha-2+Rajya Sabha 12)

236. The total number of sessions of the Constituent Assembly:

Answer:- 11

237. The Vice President of the Constituent Assembly was:

Answer:- Harendra Coomar Mookerjee

238. Third Scheule of the Constitution contains

Answer:- Oath and Affirmations

239. Under which Act the post of Governor General of India was renamed ‘Viceroy of India’?

Answer:- Govt of India Act, 1858

240. Which Act transferred the administration of India from the British hands to the Indian hands completely?

Answer:- Indian Independence Act


No comments:

Post a Comment