Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 365 (CONSTITUTION)

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

211. In which Part of the Constitution Fundamental Duties are included?


Answer:- Part IVA

212. In which part of the Constitution Fundamental Rights are included?

Answer:- Part III

213. Lok Sabha is also known as:

Answer:- House of People

214. Name the Union Territories that are represented in Rajya Sabha:

Answer:- Delhi and Puthucherry

215. Rajya Sabha was formed on 3rd April, ........:

Answer:- 1952

216. Seventh Schedule of the Constitition contains details about:


Answer:- Three lists

217. The Act which granted opportunity to Indians to members in the Viceroy’s Executive Council?

Answer:- Indian Council Act, 1909

218. The colour of the carpet in Lok Sabha:

Answer:- Green

219. The colour of the carpet in Rajya Sabha:

Answer:- Red

220. The Constituent Assembly met for the first time on ......., 1946:


Answer:- December 9

221. The Constituent Assembly took .........to complete the Constitution:

Answer:- 2 years, 11 months and 18 days

222. The Constitution of India was brought into force on:

Answer:- 26th January 1950

223. The first amendment of the Constitution was included in ..... Schedule of the Constitution:

Answer:- Ninth

224. The foreign language included in the Eighth Schedule of the Constitution:

Answer:- Nepali

225. The four languages added to the Eighth Schedule recently:

Answer:- Dogri, Maithili, Sindhi, Bodo

226. The Indian Independence Act got the assent of the British King on:

Answer:- 18th July 1947

227. The longest session of Lok Sabha:

Answer:- Budget session

228. The maximum number of members that can be nominated by the president to the Lok Sabha from Anglo Indian community:

Answer:- 2

229. The members of the Constituent Assembly appended their signatures to the Constitution on-


Answer:- 24 January, 1950

230. The members of the Union Cabinet is collectively responsible to:

Answer:- Lok Sabha


Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: