Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 363 (RENAISSANCE)

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar 
--------------------------------------

191. Whom Sardar K.M.Panicker called the ‘Madan Mohan Malavya of Kerala’?


(a) Chattampi Swamikal
(b) Mannath Padmanabhan
(c) Sree Narayana Guru
(d) K.Kelappan

Answer:- Mannath Padmanabhan

192. Who led the starvation march?

(a) A.K.Gopalan
(b) V.T.Bhatatirippad
(c) Mannath Padmanabhan
(d) None of these

Answer:- V.T.Bhatatirippad

193. Who was known as the ‘Saint without Saffron’?

(a) Thycaud Ayya
(b) Ayya Vaikundar
(c) Chattampi Swamikal
(d) Sree Narayana Guru

Answer:- Chattampi Swamikal

194. Name the leader related to the ‘Muthukulam Speech’ of 1947?

(a) C.Kesavan
(b) Mannath Padmanabhan
(c) A.K.Gopalan
(d) Ayyankali

Answer:- Mannath Padmanabhan

195. Who gave financial aid to Kumaranasan to get education from Bangalore and Kolkata?

(a) T.K.Madhavan
(b) Dr.Palpu
(c) Swami Vivekananda
(d) M.Govindan

Answer:- Dr.Palpu

196. Who headed a deputation which submitted a memoradum signed by 23000 persons before the Regent Queen during the Vaikom Satyagraha?

(a) Mannath Padmanabhan
(b) Kumaranasan
(c) T.K.Madhavan
(d) Changanassery Parameswaran Pillai

Answer:- Changanassery Parameswaran Pillai

197. The mouth piece of Sadhujana Paripalana Sangham, started in 1913:


(a) Service
(b) Yoganadam
(c) Vivekodayam
(d) Sadhujana Paripalini

Answer:- Sadhujana Paripalini

198. The Goverment of Travancore issued orders to open the approach roads to temples to all avarnas in the year:

(a) 1936
(b) 1928
(c) 1948
(d) 1937

Answer:- 1928

199. Name the social reformed who had contacts with Sree Narayana Guru and Brahmananda Sivayogi:

(a) Ayyankali
(b) Thycaud Ayya
(c) Vagbhatananda
(d) Ayya Vaikundar

Answer:- Vagbhatananda

200. Who was declared as his successor by Sree Narayana Guru in 1925?

(a) Sathyavratha
(b) Bodhananda
(c) Sivalingadasa
(d) Prakashananda

Answer:- Bodhananda


Share

Harikrishnan.N.M

Post A Comment:

0 comments:

Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412