Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 362 (RENAISSANCE)

Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar 
-----------------

181. Who is regared as the greatest Keralite of 20th century?

(a) Sree Narayana Guru
(b) Brahmananda Sivayogi
(c) Ayyankali
(d) Thycaud Ayya

Answer:- Sree Narayana Guru

182. “His grandfather Hrishikesan and his father Muthukumaran were great yogis and were migrated to Tamilnadu from Pampumkadu in Malabar during Tipu Sultan’s aggression. Lord Subramanya was their family deity. At the age of 12, he received spiritual initiation from two Tamil Saints, Sachidananda Maharaj and Sri Chitti Paradeshi.”-The person mentioned here is:

(a) Ayya Vaikundar
(b) Thycaud Ayya
(c) Chattampi Swamikal
(d) Karunakara Guru

Answer:- Thycaud Ayya

183. ‘I have been touring different parts of the world. During these travels, I have had the good fortune to come into contact with several saints and maharshis. But I have frankly to admit that I have never come across one who is spiritually greater than Swami Sree Narayana Guru of Kerala” Whose words are these?

(a) Gandhiji
(b) Rabindranath Tagore
(c) Thycaud Ayya
(d) Ramana Maharshi

Answer:- Rabindranath Tagore

184. The first Sanyasa disciple of Sree Narayana Guru:

(a) Sivalinga Swamikal
(b) Bodhananda Swamikal
(c) Anandatheertha Swamikal
(d) Kittan Writer

Answer:- Sivalinga Swamikal

185. Atmopadeshasatakam was authored by:

(a) Agamananda
(b) Dr.Palpu
(c) Kumaranasan
(d) Sree Narayana Guru

Answer:- Sree Narayana Guru

186. Kumaranasan passed away in:

(a) 1924
(b) 1928
(c) 1922
(d) 1923

Answer:- 1924

187. Vagbhatananda Gurudevar was a disciple of :

(a) Sree Narayana Guru
(b) Chattampi Swamikal
(c) Agamananda
(d) Thycaud Ayya

Answer:- Sree Narayana Guru

188. The novel ‘Guru’ depicts the life of Sree Narayana Guru is authored by:

(a) K.Surendran
(b) R.Sukumaran
(c) O.V.Vijayan
(d) Karunakara Guru

Answer:- K.Surendran

189. Which organisation inspired Ayyan Kali to establish Sadhujana Paripalana Sangham?

(a) N.S.S.
(b) SNDP Yogam
(c) I.N.C.
(d) Servants of India Society

Answer:- SNDP Yogam

190. Name the leader of renaissance who was ousted from his caste for the reason of attending the Ahmedabad Congress Session of 1921?

(a) Mannath Padmanabhan
(b) T.K.Madhavan
(c) V.T.Bhatatirippad
(d) Ayyankali (d)

Answer:- V.T.Bhatatirippad


For free Alert of new jobs,Current Affairs, Answer Keys, GK etc.. directly in Your Inbox: Click Here
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top