Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 360 (RENAISSANCE)

Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar
-----------------

161. Moksha Pradeepa Khandanam was written by:


(a) Brahmananda Sivayogi
(b) Chattampi Swamikal
(c)Sree Narayana Guru
(d) Agamananda

Answer:- Chattampi Swamikal

162. The only foreign country visited by Sree Narayana Guru:

(a) Nepal
(b) Bhutan
(c) Burma
(d) Sri Lanka

Answer:- Sri Lanka

163. After becoming the disciple of Sree Narayana Guru to which place Kumaru (Kumaranasan) was sent for higher studies in Sanskrit?

(a) Bangalore
(b) Chennai
(c) Delhi
(d) Mumbai

Answer:- Bangalore

164. Who authored ‘Anandasutram’?

(a) Sree Narayana Guru
(b) Brahmananada Sivayogi
(c) Chattampi Swamikal
(d) Vaikunta Swamikal

Answer:- Brahmananada Sivayogi

165. The only poet in Malayalam who became ‘mahakavi’ without writing a ‘mahakavyam’:

(a) Ulloor
(b) Vallathol

(c) Kumaranasan
(d) None of these

Answer:- Kumaranasan

166. In which year Sree Narayana Guru established Adwaithasramam at Aluva?

(a) 1924
(b) 1914
(c) 1904
(d) 1888

Answer:- 1914

167. The prefix ‘Mahakavi’ awarded to Kumaranasan by Madras University in the year ___.

(a) 1922
(b) 1924
(c) 1920
(d) 1918

Answer:- 1922

168. The name ‘Sivagiri’ was given by:

(a) Dr.Palpu
(b) Sree Narayana Guru
(c) Ayyankali
(d) Chattampi Swamikal

Answer:- Sree Narayana Guru


169. The real name of Vagbhatananda Gurudevar:

(a) V.K.Gurukkal
(b) Subbarayan
(c) Ayyappan
(d) Muthukutty

Answer:- V.K.Gurukkal

170. The work of Kumaranasan that depicts the fact ‘Mamsanibhadamalla ragam’ (Love is not an artifact of flesh):

(a) Veenapoovu
(b) Karuna
(c) Leela
(d) Nalini

Answer:- Leela

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top