Navigation

Kerala PSC Examination Expected Questions - 359 (RENAISSANCE)

LDC Classroom,LDC Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LDC Exam Special Questions,LDC Questions,PSC LDC Questions,kerala psc LDC Questions,LDC Expected Questions,psc LDC Expected Questions,keralapsc LDC Expected Questions,ldc Previous Questions,psc ldc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LDC free Study materials,LDC Study materials download, LDC free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LDC Examination Expected Questions , LGS Classroom,LGS Operation Vijay,Thozhilvartha Harisree,thozhilvartha,thozhilveedhi,LGS Exam Special Questions,LGS Questions,PSC LGS Questions,kerala psc LGS Questions,LGS Expected Questions,psc LGS Expected Questions,keralapsc LGS Expected Questions,LGS Previous Questions,psc dc Previous Questions,kerala dc Previous Questions,LDC Study materials,LGS free Study materials,LGS Study materials download, LGS free Study materials download,PSC Expected Questions,Keralapsc Expected Questions,Kerala PSC Expected Questions,UPSC Expected Questions,SSC Expected Questions,Expected Questions for PSC Exams,Expected Questions for SSC,Expected Questions for RRB,LGS Examination Expected Questions,Competitive Examination Notes,Competitive Examination Notes for LDC,Competitive Examination Notes for IAS,Competitive Examination Notes HSST,Competitive Examination Notes for PSC Exam,Competitive Examination Notes for IPS, Competitive Examination Notes for SSC Exam,Competitive Examination Notes for RRB Exam,Competitive Examination Notes for Download,Competitive Examination Notes Free Download,Competitive Examination Notes for U,Secretariat Assistant Exam Special Questions,Secretariat Assistant Questions,PSC Expected Questions From Kerala History,PSC Expected Questions From Indian History ,PSC Expected Questions From Geography,PSC Expected Questions From Information Technology,PSC Expected GK Questions in English Medium,PSC Expected Questions From Constitution of India,PSC Expected Questions From Biology, PSC Expected Questions From Chemistry ,PSC Expected Questions From Physics , PSC Expected Questions From Astrology,renaissance in Kerala PSC Questions,
Renaissance in Kerala | Kerala PSC Renaissance in Kerala Questions | PSC Renaissance in Kerala | Expected Questions from Renaissance In Kerala | Renaissance In Kerala Study Note | Renaissance in Kerala Free Download | Kerala PSC Renaissance In Kerala Study Note | Study Note of Ayya Vaikundar 
-----------------------------

151. In which year Dr.P.Palpu was born?

(a) 1863
(b) 1856
(c) 1873
(d) 1878

Answer:- 1863

152. The founder of Thathva Prakashika Ashram at Kozhikode:

(a) Alathur Sivayogi
(b) Vagbhatananda
(c) Sahodaran Ayyappan
(d) None of these

Answer:- Vagbhatananda

153. Who was given the name ‘Mudichoodum Perumal’ by his parents?

(a) Ayya Vaikundar
(b) Kumaranasan
(c) Dr.Palpu
(d) Pandit Karuppan

Answer:- Ayya Vaikundar

154. Vakkom Abdul Khadir Moulavi was born in 1873 in _____ district

(a) Kollam
(b) Kottayam
(c) Thiruvananthapuram
(d) Ernakulam

Answer:- Thiruvananthapuram

155. Jaathikkummi is the famous work of:

(a) Dr.Palpu
(b) Kumaranasan
(c) Pandit Karuppan
(d) Sree Narayana Guru

Answer:- Pandit Karuppan

156. Who studied at the ‘Patasala’ of Pettayil Raman Pillai asan and became the monitor of the class?

(a) Sree Narayana Guru
(b) Ayyankali
(c) Chattampi Swamikal
(d) Ayya Vaikundar

Answer:- Chattambi Swamikal

157. “Not for argument but to know and inform others” these words were the theme of the conferece held at____ under the leadership of Sree Narayana Guru in 1924:

(a) Aruvippuram
(b) Chempazhanthi
(c) Vaikom
(d) Aluva

Answer:- Aluva

158. Jnanodayam Sabha’ was founded under the patronage of Pandit Karuppan at:


(a) Anappuzha
(b) Kodungallur
(c) Edakochi
(d) Thevara

Answer:- Edakochi

159. ‘Prachina Malayalam’ was authored by:

(a) Sree Narayana Guru
(b) Agamananda
(c) Vagbhatananda
(d) Chattampi Swamikal

Answer:- Chattampi Swamikal

160. Cochin Pulaya Maha Sabha was founded by:

(a) Ayyankali
(b) T.T.Kesavan Sasthri
(c) Pandit Karuppan
(d) None of these

Answer:- Pandit Karuppan


Share
Banner

HARI Mash

Post A Comment:

0 comments: