Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Current Affairs Question 2015 - 1

 
Current Affairs June 2015 for PSC | Current Affairs June 2015 for PSC | Current Affairs 2015 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2015 for PSC Exams | Current Affairs 2015 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz June 2015 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams 
-----------------

1. Who resigned the Chairmanship of Indian Premier League ?

Answer:- Rajiv Shukla

2. Which renowned Hindi Poet was awarded the first Kavi Pradeep Samman?

Answer:- Gopaldas Neeraj

3. The BCCI Vice-President, who serves as the League’s chairman and Commissioner ?

Answer:- Ranjib Biswal

4. The mascot of Kerala Traffic police?

Answer:- Pappu (It is a Zebra)

5. The balls used in 2014 FIFA World Cup?

Answer:- Brazuka

6. Which Indian American scientist was selected for the US Presisntial Award?

Answer:- Murthy Kambhampati

7. The president of International Cricket Council who resigned his post?

Answer:- Mustafa Kama

8. Who succeeded in the Presidential election in Nigeria?

Answer:- Muhammad Buhari

9. Political party of Muhammad Buhari?

Answer:- All Progressive Congress

10. The political party launched by Papu Yadav?

Answer:- Jan Kranti Adhikar Morcha

11. The constituency of AIADMK legislator P.Vetrivel who resigned from Tamil Nadu Assembly in 2015 May to pave way to contest for Jayalalithaa?

Answer:- Radhakrishna Nagar

12. From which constituency was Jayalalithaa was elected in 2011?

Answer:- Srirangam

13. Which country has the second largest GDP in the world?

Answer:- China (Third-Japan)

14. Which company is the largest manufacturer of vehicles in the world?

Answer:- Toyota (Japan)

15. The American company which is the second largest manufactuer of vehicles in the world?

Answer:- General Motors

16. The third largest manufacturer of vehicles in the world?

Answer:- Volkeswagen Group (Germany)

17. After General motors which American company leads in manufacturing of motor vehicles ?

Answer:- Ford

18. World’s first fully warm blooded fish species discovered by researchers?

Answer:- Opah

19. The next web browser of Microsoft?

Answer:- Edge

20. The name of the Mongolian race horse presented to Narendra Modi during his visit?

Answer:- Kanthaka (That was the name of Buddha’s Horse)

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top