Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on 4th March :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 25th (Question Paper Code :- 29/2017):- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC COOLY WORKER ANSWER KEY (Question Paper Code :- 25/2017) Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Lower Division Clerk (LDC) Examination Dates Published :- CLICK HERE 4 More Details Kerala PSC KERALA PSC Field Assistant Examination ANSWER KEY on February 4th :- CLICK HERE 4 More Details
WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK * Kerala PSC Helper Blog is a private blog developed and maintained by Harikrishnan & Team, with the goal of providing information about Kerala Government Jobs, India Govt Jobs, Army Jobs, SSC, UPSC etc. And Also Include Latest Current Affairs and General Knowledge Questions. All the information available in this blog is free of cost and we have no relation with Kerala PSC or any other Govt Undertakings.

Kerala PSC Examination Expected Questions - 355 (FACTS ABOUT KERALA)

Releted Posts With this Label

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |

-----------------
61. 207.Mandapathum Vathukkal in Travancore was equivalent to:

Answer :- Taluk

62. Who was appointed by Marthanda Varma to regularise the tax system in Travancore?
Answer :- Mallan Sankaran

63.The first city in Kerala where public transport service was introduced:
Answer :- Thiruvananthapuram

64.The country which provided support to Idukky Project:
Answer :- Canada

65. The king of Travancore when Malayali Memorial and Ezhava Memorial were submitted?
Answer :- Sri Mulam Tirunal

66.Who was the first signatory of Malayali Memorial?
Answer :- K.P.Sankara Menon

67. The first woman police station in Kerala:
Answer :- Kozhikode

68.The first minister for Education in Kerala:
Answer :-  Joseph Mundassery

69.The first arch dam in India:
Answer :- Idukky

70.Who called Kochi as ‘Queen of Arabian Sea’?

Answer :- R.K.Shanmukham Chetty

71.The port in Kerala associated with Indo-
Answer :- Norwegian Project: Neendakara

72.The first city to be granted the status of corporation after the formation of Kerala state:
Answer :- Kozhikode

73.The king who annexed Kollam to Travancore?
Answer :- Marthanda Varma

74.The city which was the seat of Nediyiruppu or Zamorin:
Answer :- Kozhikode

75.The Dewan of Travancore who introduced the primitive form of police as ‘Kaval’:

Answer :- Ummini Thampy

76.The Dewan who modernised the judicial system in Travancore:
Answer :- Monroe

77.The first Government women’s college in Kerala was established at:
Answer :- Thiruvananthapuram

78.The first Inspector General of Kerala:
Answer :- N Chandrasekharan Nair

79.The first international air port in Kerala:
Answer :- Thiruvananthapuram

80.The first woman IPS officer in Kerala:
Answer :- R Sreelekha 
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Examination Expected Questions - 355 (FACTS ABOUT KERALA)"

 
Warning message
ഈ സൈറ്റ് ഏതെങ്കിലും സ്ഥാപനങ്ങളുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിട്ടില്ല. ഏതെങ്കിലും വ്യക്തികളോ സ്ഥാപനങ്ങളോ ഈ സൈറ്റിന്റെയോ അനുബന്ധ സൈറ്റുകളുടെയോ പേരിൽ പണം മേടിക്കുകയാണെങ്കിൽ അത് നിങ്ങളുടെ സ്വന്തം ഉത്തരവാദിത്വത്തിൽ പെടുന്നതായിരിക്കും. ഈ സൈറ്റിനോ ഇതിനോട് അനുബന്ധിച്ചുള്ള സൈറ്റുകൾക്കോ ആ ഇടപാടുമായി യാതൊരു ബന്ധവും ഉണ്ടായിരിക്കുന്നതല്ല. അങ്ങനെ പണമിടപാടുകൾ നടത്തുന്ന സ്ഥാപനങ്ങൾ നിങ്ങളുടെ ശ്രദ്ധയിൽ പെടുകയാണെങ്കിൽ ഈ സൈറ്റിനെ അറിയിക്കുക. വിലാസം :- keralaapschelper@gmail.com or SMS me on 8547883412
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia