.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS
KERALA PSC MALAYALAM QUESTIONS

Wednesday, 23 September 2015

Kerala PSC Examination Expected Questions - 351

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------
1.The only creatures that have flaps around their ears.
Answer :- Mammals 

2....... is caused by increasing the length of eye ball: 
Answer :- Myopia 

3.Ear drum is also known as: 
Answer :- Tympanum 

4.Human ear can generally hear sounds with frequencies between 20 Hz and ......Hz. 
Answer :- 20000 

5. Hypermetropia is otherwise known as: 
Answer :- Farsightedness 

6.In which part of the eye, image is formed? 
Answer :- Retina 

7.The land animal that produces the largest amount of milk: 
Answer :- Elephant 

8.The largest among the cattle family: 
Answer :- Wild Boar 

9.The largest carnivorous animal: 
Sperm Whale 

10.The largest mammal in the land: 
Answer :- African Elephant

No comments:

Post a Comment