.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Laptop 4 U

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

Shopping

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS

Wednesday, 1 July 2015

Kerala PSC Examination Expected Questions - 325 (Renaissance)

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------
1. What is the name of the Mattancherry Synagoge?
Answer :- Paradesi Synagoge

2. Where is the oldest Synagogue in the entire Commonwealth Nations is situated?
Answer :- Mattancherry

3. The famous Mamankam festival was conducted at which place?
Answer :- Thirunavaya

4. Thirunavaya is situaated on the banks of which river?
Answer :- Bharathappuzha

5. Which river of kerala is also known as Nila?
Answer :- Bharathappuzha

6. Mamankam was a festival of how many days?
Answer :- 28 Days

7. Mamankam was held once in every?
Answer :- 12 Years

8. Initially who presides over the Mamankam?
Answer :- Chera King

9. In the medevial periods who was vested with the right to conduct Mamankam?
Answer :- Ruler of Valluvanadu (Valluvanadu Konathiri)

10. In the later period, which ruler took the right to conduct Mamankam by force?
Answer :- Zamorin

No comments:

Post a Comment