Kerala PSC Lower Division Clerk (LDC) Notification 2016 Click Here
Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Answer Key 26 November 2016 Available Now :- CLICK HERE || Kerala PSC LDC Notification 2016 on November 25th :- CLICK HERE 4 More Details || Kerala PSC Notification November 2016 :- CLICK HERE || Kerala PSC LP School Assistant and UP School Assistant Special Posts:- CLICK HERE || Kerala Teachers Ability Test Examination Answer Key [5th November 2016]:- CLICK HERE || KERALA PSC BEVERAGES LDC EXAMINATION OFFICIAL ANSWER KEY 22 October 2016 Available Now :- CLICK HERE WELCOME TO KERALA PSC HELPER || GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS QUESTIONS BANK

Current Affairs June 2015 - India

  
Current Affairs June 2015 for PSC | Current Affairs June 2015 for PSC | Current Affairs 2015 for Kerala PSC Exams | Current Affairs 2015 for PSC Exams | Current Affairs 2015 for All Competitive Exams | Current affairs Quiz June 2015 | PSC | SSC | UPSC | Current Affairs for Civil Services | Current Affairs for IBPS | SBI | Bank PO | RRB Exams 
-----------------

1.What does USTAS, the new central scheme launched by the government stands for?
Answer: - Upgrading Skills and Training in Trraditional Art/Crafts for Development

2. Where was the dedicated E-commerce Center of India Posts, launched recently?
Answer: - New Delhi

3. The Union Government of India has given its approvel for disinvest of how much percent in the National Thermal Power Corporation(NTPC)?
Answer: - 5%

4. Which state government banned digging of bore wells deeper than 200 feet?
Answer: - Maharashtra

5. Where was the 6th edition of the National Conference on Nuclear Energey held?
Answer: - New Delhi

6. Name the first state to issue soil health cards to farmers?
Answer: -Punjab

7. The Government of India has approved Rs20,000 Crore from which programme, aiming to integrate the effort to clean and protect the river Ganga in a comprehensive manner?
Answer: - Namami Ganga

8. The Union Minister of health and Family Affairs launched which award for public health facilities?
Answer: - Kayakalp

9. The Benami Transaction (Prohibition) Amendment Bill, recently introduced in the Parliament seeks to aamend which Act?
Answer: - Benami Transactions (Prohibition) Act 1988

10. The Government of India has allocated how much amount for the development of AYUSH, that copmprises Ayurveda, Yoga, Naturopathy, Unani, Siddha and Homeopathy?
Answer: - Rs. 5000 Crore

11. India assumed the presidency of the 68th session of which International Body?
Answer: - World Health Assembly

12 . where is recently commissioned navel base, INS Sardar patel located?
Answer: -Porbandar

13. Which is the first state has set up a fenced forested elephant sanctuary?
Answer: - Karnataka
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
x
We have started a Posting series about "LDC Expected Questions" on Kerala PSC Helper.com. So, the peoples who is preparing for LDC Examination 2016. We are here to invite you to subscribe to our new posts newsletter. So, you will get all our new posts quickly on your Inbox. Just put your email in below field.
 

Kerala PSC Helper is a blog cum online Examination resources For UPSC,PSC, RRB, Bank Examination and Exclusively for Kerala PSC LDC, LGS, Assistant Grade, Secretariat Assistant etc.. examination, where we provide various quality of Latest Notifications, Memory Tricks, Previous Question Papers, Examination Time Table, Interview Timetable and other priceless goods related to Competitive Examination. ! So dude what are you waiting for . Sign Up Today !

Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top