.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS
KERALA PSC MALAYALAM QUESTIONS

Tuesday, 30 June 2015

Kerala PSC Examination Expected Questions - 324 (Renaissance)

PSC Expected Questions From Kerala History | PSC Expected Questions From Indian History | PSC Expected Questions From Geography | PSC Expected Questions From Information Technology | PSC Expected GK Questions in English Medium | PSC Expected Questions From Constitution of India | PSC Expected Questions From Biology | PSC Expected Questions From Chemistry | PSC Expected Questions From Physics | PSC Expected Questions From Astrology | Renaissance in Kerala PSC Questions | Competitive Examination Expected General Knowledge Questions Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------

1. Which is considered as the life period of Adi Shankara?
Answer :- 788 - 820 AD

2. Which philisophy was propagated by Sri Shankara?
Answer :- Advaitha Vedanta

3. Who was the contemporary Chera King of Sri Shankara?
Answer :- Kulasekhara Azhvar


4. Who was the Guru of Sri Shankara?
Answer :- Govinda Yogi

5. Who also called 'Aracheena Budha'?
Answer :- Adi Shankara


6. Which Rock Edict of Ashoka mentions Kerala?
Answer :- Rock Edict - 2

7. In which year did the Jews arrived Kerala?
Answer :- AD 68

8. Which ancient study center of Kerala was called 'Dakshina Nalanda'?
Answer :- Kanthallur Sala


9. Which work of Kalidasa mentioned Kerala often?
Answer :-Raghuvamsa

10. Where in Kerala you can see a Synagogue?
Answer :-Mattancheri