Kerala PSC LGS ShortList 2018Click Here

Kerala PSC Examination Expected Questions - 319



PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | PSC Municipal Secretary Examination Expected Questions | Kerala PSC Municipal Secretary Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Municipal Secretary Examination | PSC Block Panchayat Secretary Examination Expected Questions | Kerala PSC Block Panchayat Secretary Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Block Panchayat Secretary Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations |
-----------------
1. Who requested Gandhi to look into the problems of Indigo planters of Champaran?
Answer :- Rajkumar Shukla

2. Which was the first Satyagraha of Gandhiji in India?
Answer :- Champaran Satyagraha in 1917

3. At present which state is Champaran is situated?
Answer :- Bihar

4. Which is considered as Gandhiji's first civil disobedience struggle in India?
Answer :- Champaran Styagraha

5. In British India, the Tinkathia system was associated with the cultivation of which commodity?
Answer :- Indigo Cultivation
6. Which was Gandhiji's first hunger strike in India?
Answer :- Ahmedabad Mill Styagraha in 1918

7. Which was Gandhiji's first non-corporation satyagraha in India?
Answer :- Kheda Satyagraha in 1918

8. Which was Gandhiji's mass strike in India?
Answer :- Satyagraha Against the Rowlatt Act in February 1919

9. Which was first national wide strike organised under Gandhiji's leadership?
Answer :- Rowlatt Satyagraha

10. During which agitation did Sardar Patel became the disciple of Gandhiji?
Answer :- Kheda Styagraha
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Examination Expected Questions - 319"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top