.
MALAYALAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
.
.
CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
.

Shopping

Archive

Shopping

Kilicheppu

Previous QP PDF

PSC Last Grade Servant Questions PSC Degree Level Questions
KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS
KERALA PSC MALAYALAM QUESTIONS

Sunday, 14 June 2015

Kerala PSC Examination Expected Questions - 313

PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Kerala PSC Secretariat Assistant Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Secretariat Assistant Examination | PSC Municipal Secretary Examination Expected Questions | Kerala PSC Municipal Secretary Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Municipal Secretary Examination | PSC Block Panchayat Secretary Examination Expected Questions | Kerala PSC Block Panchayat Secretary Examination Expected Questions | Expected Questions for PSC Block Panchayat Secretary Examination | Expected Questions for Competitive Examinations | Expected Questions for IAS Examinations | Expected Questions for IPS Examinations | Expected Questions for Bank Examination | Expected Questions for UPSC Examinations | Expected Questions for SSC Examinations | Expected Questions for LDC Examination | Expected Questions for Teaching Post Examinations | 
-----------------

1.  A small quantity of a complex mixture of two compounds can be separated by?
Answer :- Paper chromatography

2. Chemically white spirit is ?
Answer :- a mixture of petroleum hydrocarbon

3. Alloy in which mercury is one of the metals are called?
Answer :- Amalgams

4. Which elements has the symbol 'Hg'?
Answer :- Mercury

5. The element which are used to make safety fuse?
Answer :- Tin and Lead

6. Which gas is used in coloured display sign boards ?
Answer :- Neon

7.  The force of attraction between like molecules is?
Answer :- Cohesion

8. Hard water does not later well with soap because?
Answer :- it contains carbonates of calcium and magnesium

9. Gasoline is obtained from crude oil by the process of?
Answer :- Fractional distillation

10. During fermentation of sugar, the chief compound always formed is?
Answer :- Ethyl alcohol

No comments:

Post a Comment